2018. május 21., 09:28

A kolozsvári CFR labdarúgócsapata nyerte meg a román bajnokságot

A kolozsvári CFR labdarúgócsapata nyerte meg a román élvonalbeli bajnokságot, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában a tavalyi bajnok Viitorul Constantát győzte le hazai pályán 1-0-ra vasárnap.

sepsi osk
Fotó: szekelyhon.ro

A Dan Petrescu által irányított kolozsvári csapat a bajnokság alapszakaszában is az élen végzett, és szinte végig uralta a román Liga 1-et. A rájátszásban azonban szoros versenybe került a bukaresti FCSB-vel, amely egy bírósági ítélet nyomán már nem használhatja a Steaua nevet.

A bukaresti FCSB a bajnoki címet eldöntő kolozsvári mérkőzéssel egy időben szintén 1-0-ra győzte le hazai pályán a román bajnokságot két évvel ezelőtt megnyerő Astra Giurgiut, de egy ponttal kevesebbet sikerült gyűjtenie, mint kolozsvári riválisának.

A CFR negyedik román bajnoki címét szerezte meg.

A Liga 1 rájátszásának nyolccsapatos alsóházban még négy forduló van hátra. A sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az alsóház harmadik helyén áll, és jó esélye van arra, hogy a román élvonalban játsszon a 2018-2019-es idényben is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.