2021. december 28., 15:06

A görög labdarúgóklubok nem értenek egyet a nézőszám korlátozásával

A görög labdarúgó-élvonal klubjainak többsége nem ért egyet azzal, hogy a koronavírus-járvány miatti óvintézkedésként jelentősen korlátozták a nézőszámot a stadionokban.

focipálya lezárva
Illusztrációs felvétel
Fotó: unsplash.com

Athanásziosz Plévrisz görög egészségügyi miniszter hétfőn bejelentette, hogy legfeljebb ezer néző lehet a lelátókon mérkőzésenként, vagy az ülőhelyeknek csupán a tizedét foglalhatják el a szurkolók, attól függően, hogy mekkora az adott stadion és melyik szám az alacsonyabb.

Nem jutunk szóhoz a döntés hallatán, mert ezzel gyakorlatilag bezárták a stadionokat. Nem választhatunk ki ezer embert minden meccs előtt a sok ezer szurkoló közül, akiket beoltottak, hogy bemehessenek a stadionba"

- áll az Olimpiakosz közleményében. Már eddig is csak beoltott, maszkot viselő drukkerek léphettek be a lelátókra, de a nézőszámot nem korlátozták. A pireuszi klub kontraproduktívnak tartja a legújabb intézkedést, mondván, szinte minden szurkoló zárt helyen nézi majd a meccseket a televízióban, ahelyett, hogy kint lenne a friss levegőn.

A Panathinaikosz közleménye felhívta a figyelmet, hogy az autóbuszok és vonatok továbbra is zsúfoltan közlekednek, miközben a futballmeccsek nézőszámát drasztikusan korlátozzák. A Szuperliga klubjainak vezetői kedd délutánra megbeszélést szerveztek, hogy közösen tiltakozzanak az intézkedések ellen.

Hétfőn 24 órán belül csaknem 10 ezer új fertőzöttet regisztráltak, ami rekord Görögországban.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.