2024. július 6., 19:40

A DAC vereséggel az újonc Komárom győzelemmel folytatta a felkészülést

A Niké Liga új idényére már javában készülnek a csapatok. Az előző idényben ezüstérmes DAC hazai környezetben fogadta cseh ellenfelét, míg az újonc Komárom szintén pályára lépett szombat délelőtt.

 

DAC - Niké Liga
Fotó: dac1904.sk

Szombat délelőtt második felkészülési mérkőzését is lejátszotta a dunaszerdahelyi DAC, miután a MOL Akadémián a cseh másodosztályban szereplő MFK Výškov volt a sárga-kékek ellenfele. A találkozó rendhagyó módon 4x30 percig tartott. Xisco Muñoz ezúttal is több játékosára nem számíthatott sérülés miatt, többek között az előző idény gólfelelősére Matej Trusára, aki térdproblémák miatt hiányzott, de Balogh Norbert, Bartol Barišić és Konrad Gruszkowszki játékával sem számolhatott a spanyol mester.

A találkozó első félében a DAC dominált, aminek meg is lett az eredménye és a sárga-kékek szerezték meg a vezetést a 38. percben az új igazolás Tuboly Máté remek találatával. A hazaiak nem tudták növelni előnyüket az első 60 percben, így egygólos hazai előnnyel jöhettek a cserék.

A második 60 percben mindkét csapat új csapatot küldött pályára, ami mindkét csapat teljesítményén meglátszott. A cseréket követően a csehek fokozták a támadásaikat és a 61. percben ki is egyenlítettek. A második félidőben a Dunaszerdahelyre visszatérő Almási László is pályára lépett, aki a teljes 2024/25-es idényt a DAC-nál tölti kölcsönben az Ostrava csapatától. A második félidőben a Vyškov veszélyesebben futballozott, és a cseh másodosztálybeli gárda parádés gólokat szerezve 4-1-re legyőzte a dunaszerdahelyi együttest. A szezon első tétmérkőzése a Konferencia Liga második selejtezőkörében vár a DAC-ra, ahol a Sheriff Tirapsol és Zira Európa-liga párharcának vesztese vár a sárga-kékekre július 25-én az első mérkőzésre idegenben kerül sor, míg a bajnokságot július 28-án Kassán kezdi meg a dunaszerdahelyi együttes.

A Niké Liga újonca a Komáromi FC is pályára lépett szombaton és harmadik felkészülési mérkőzésén négy góllal bizonyultak jobbnak a másodosztályú Garamszentkereszt ellen.

Felkészülési mérkőzésen:
DAC 1904 - MFK Vyškov 1:4 (0:0, 1:0, 0:2, 0:1)
MOL Akadémia, Dunaszerdahely, 300 néző
Gólszerzők: 38. Tuboly, ill. 61. Zajíc, 79. Egbri, 93. Mbonu, 116. Sciortino
DAC: I.félidő: Popović - Yapi, Csinger, Kacharaba, Flis - Tuboly, Dimun, Káčer, Vitális - Dolček, Niarchos, II.félidő : Kaltsas - Lami, Kaša, Brunetti - Andzouana, Herc, Káčer, Záhradník, Bősze - Redzic, Almási
Vyškov: Borek - Piško, Ulbrich, Svoboda, Lacík, Vedral, Schön, Šterba, Sylla, Zajíc, El Azzouzi, cserék: Hrubý, Kamara, Sekou, Novák, Sciortino, Mbonu, Conde, Wiltord, Egbri, Nemeček, Nghabo

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.