2024. január 28., 18:18

A DAC távozó görög védője a Slovanhoz igazolt

A dunaszerdahelyi DAC január elején közös megegyezéssel szerződést bontott görög védőjével Spyros Risvanissal. A hórihorgas görög védőt pedig a DAC nagy riválisa a pozsonyi Slovan szerződtette.

Spyron Risvanis a Slovanhoz igazolt
Spyron Risvanis a Slovanhoz igazolt
Fotó: skslovan.sk

 

A 30 esztendős Spyros Risvanis január elején másfél év után távozott Dunaszerdahelyről, miután szerződést bontott a csallóközi együttessel. Azt már sejteni lehetett, hogy a görög futballista nem marad Dunaszerdahelyen, ugyanis a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele év végi interjújában elmondta, a játékos teljesítménye az ősszel nem ütötte meg az elmúlt szezonban mutatott teljesítményét, és könnyen lehet, hogy nem kap új szerződést.

A játékos végül távozott és a nagy rivális pozsonyi Slovan csapott le rá és a szezon végéig szóló szerződést kötött a görög védővel, ami további kétéves opciót is tartalmaz. A Slovannak azért is volt szüksége egy belső védőre, mivel palásti védőjük Križan Richárd már hosszabb ideje sérüléssel bajlódik. Az elmúlt időszakban nem ez első eset, hogy lejárt szerződésű dunaszerdahelyi futballistát szerződtett a Slovan, legutóbb a panamai Cesar Blackman igazolt a szlovák bajnokhoz.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Slovan játékosa lehetek. Nagyon nagyra értékelem, hogy a Slovan érdeklődést mutatott irántam. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, és igyekszem a lehető legértékesebb lenni a csapat számára, hogy megháláljam a megmutatott bizalmat. Tudom, hogy a klubnak vannak a legmagasabb céljai, és nagyon várom ezt a kihívást. Örülök annak is, hogy ismét találkozhatok honfitársammal, Kyriakos Savvidisszel. Hosszú évek óta ismerjük egymást, Görögországban voltunk csapattársak, Szlovákiában is tartottuk a kapcsolatot. Hiszem, hogy minden jól fog menni, és sikeresek leszünk” – nyilatkozta Spyridon Risvanis.

Risvanis 2022 júliusában érkezett Dunaszerdahelyre, a ciprusi Anorthoszisz Famagusta együttesétől. A 30 esztendős görög védő 26 ligameccsen szerepelt, 5 alkalommal a Konferencia Ligában, míg a Szlovák Kupában 3 mérkőzésen 2 gólt is szerzett. A DAC távozó görög védője korábban a két legnagyobb múltú görög együttesnél az Olympiakosz, valamint a Panathinaikosz színeiben is megfordult.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.