2022. augusztus 25., 08:59

A DAC montenegrói gólfelelőse lett július hónap legjobbja

A Ligás Klubok Uniója által meghirdetett, a hónap legjobb játékosának járó díjat az új bajnoki idényben első alkalommal osztották ki. A szakértői zsűri szavazásának élén a DAC montenegrói támadója, Nikola Krstović végzett.

krstovic
Fotó: fcdac.sk

Akárcsak a hónap gólja ankétján, Nikola Krstović a hónap játékosa szavazásán is megismételte az idei májusi sikerét. A DAC kiváló formában lévő támadója a szezon első két egyéni elismerését bezsebelte.

Krstović a hétvégi Trencsén elleni mérkőzésén veheti át mindkét elismerést.

A zsűri szavazata alapján nem volt kérdés a montenegrói támadó elsősége, hiszen a hét szakemberből álló zsűri kivétel nélkül a DAC támadóját jelölte az első helyre. A 22 esztendős támadó bombaformában kezdte a szezont, júliusban mindhárom bajnokiján betalált és egy gólpasszt is kiosztott.

Fortuna Liga Hónap játékosának járó díját 2015 őszétől adományozza oda a Ligás Klubok Uniója (LKU), amelyben jelenleg hét szakértő adja le a szavazatát. A legelső ankétot, 2015 augusztusában, a DAC akkori csatára, Szarka Ákos nyerte. 2017 novemberében és 2018 augusztusában Erik Pačinda, 2019 áprilisában Martin Jedlička diadalmaskodott, 2020 augusztusában Kalmár Zsolté lett a legtöbb szavazat, míg 2021 februárjában/márciusában Eric Ramirezt látták a legjobbnak. Nikola Krstović a második olyan DAC-labdarúgó, aki kétszer is diadalmaskodott (2022 májusa és júliusa), olvasható a klub hivatalos honlapján.

Fortuna Liga hónap játékosa – 2022 július:
1. Nikola Krstovič (DAC) 35 pont
2. Patrik Myslovič (Žilina) 10 pont
3. Andre Green (Slovan) 9 pont
4. David Depetris (Banská Bystrica) 8 pont
5. Yann Yao (Skalica) 1 pont

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.