A DAC korábbi hálóőre lett a kapusedző Nagymihályban

2021. január 12., 09:11
Ondik Gábor

A szlovák élvonalban ősszel a kiesés ellen harcoló zempléni Nagymihály is megkezdte a téli felkészülést a tavasz idényre, minimális változásokkal.

Fotó: TASR

Az őszi idény során tizedik helyen záró zempléni Nagymihály minimális változásokkal kezdte meg a felkészülést a szezon tavaszi felére. Jozef Majoroš, a zempléniek vezetőedzője elmondta, jelenleg nem számíthatnak az ősz folyamán a DAC-tól kölcsönben lévő Abdulrahman Taiwo játékára, ugyanis visszatért Dunaszerdahelyre és ott kezdte meg a felkészülést. A DAC nigériai támadója ősszel a nagymihályi együttes legeredményesebb játékosa volt, 8 mérkőzésen hat alkalommal volt eredményes.

A DAC másik két kölcsönjátékosa Martin Bednár és a panamai Ricardo Phillips tavasszal is Zemplénben folytatja.

A nagymihályiak háza táján további változás, hogy új kapusedzővel vágnak neki a tavasznak, Marek Rodák utódja a DAC korábbi hálóőre Pavol Penksa lesz.

A visszavonult kiváló kapus korábban a DAC hálóőre is volt, összesen 28 mérkőzésen védte a sárga-kékek kapuját. Pályafutása során megfordult Cipruson, Skóciában, Csehországban és Magyarországon is.

Bár van tapasztalatom a fiatalok edzéséről, ez lesz az első teljeskörű kapusedzői munkám a felnőttcsapat mellett. Nagyon várom már és meglátom mit hoz

 – nyilatkozta a Nagymihály új kapusedzője Pavol Penksa.

A Zemplén Nagymihály első edzésén résztvevő játékosok:

Kapusok: Tomáš Dráb, Matej Markovič, Rostyslav Dehtiar.

Mezőnyjátékosok: Matúš Begala, Martin Bednár, Tobias Bujňáček, Alejandro Méndez Garcia, Maksym Hirnij, Sergej Ivanov, Georgios Neofytidis, Vasileios Ntotis, Ricardo Antonio Phillips Hinds, Dilitrios Popovic, Marián Sabolčík, Danilo Špoljarič, Isman Tandir, Polydefkis Volanakis, Filip Vaško, Matúš Vojtko, Arťom Vovkun, Igor Žofčák.