A DAC játékosai szállították a KFC győzelmét, Somorja is győzött

Ondik Gábor 2019. május 12., 19:53

A szlovák másodosztályban érdekelt felvidéki érdekeltségű csapatok közül Komárom és Somorja is sikerrel vette a 28. fordulót. A somorjaiak a sereghajtó otthonában aratott győzelmükkel bebiztosították másodosztálybeli tagságukat .

Fotó: futbalnet.sk

A szlovák másodosztály 28. fordulójában a komáromi KFC hazai pályán fogadta a pozsonyi Inter együttesét. A hazai kezdőben ezúttal is több felvidéki tehetség és DAC-játékos kapott lehetőséget Matej Slávik, Domonkos Kristóf és Mészáros András személyében, valamint a tehetséges Krén Bálint és Pinte Patrik is Jozef Olejník kezdőjében bizonyíthatott.

A lila-fehér csapat az első játékrész hajrájában a DAC-ból kölcsönbe érkezett Domonkos Kristóf góljával szerzett vezetést. Az első játékrészben a hazaiak tovább növelték előnyüket, miután a csapat gólfelelőse és csapatkapitánya, Samir Nurkovics is betalált.

Szünetről visszatérve a KFC hamar eldöntötte a három pont sorsát, miután a szintén dunaszerdahelyi kölcsönjátékos Mészáros András is a hálóba talált. A pozsonyi gárda a 64. percben szépíteni tudott, Damien Clément Marie megszerezte a vendéget becsületgólját.

Győzelmével a komáromi együttes a tabella ötödik helyére zárkózott fel és a következő fordulóban a listavezető FK Pohronie Garamszentkereszt otthonában lépnek pályára Jozef Olejník védencei.

II. liga, 28. forduló
KFC Komárom - FK Inter 3-1 (2-0)
G.: Domonkos (38.), Nurkovics (43.), Mészáros (55.) ill. Clément (64.)

A másodosztály másik felvidéki érdekeltségű csapata, a Fluminense Somorja két fordulóval a vége előtt bebiztosította másodosztályú tagságát, miután idegenben a Héthárs otthonában kétgólos győzelmet aratott Sanjin Alagič együttese.

A somorjaiak már az első félórában kétgólos előnybe kerültek. Először az ötödik percben Kopičar iratkozott fel a góllövők közé, majd a 23. percben Pittner növelte a Somorja előnyét. Tíz perccel az első játékrész vége előtt a hazai együttes Peter Sládek góljával szépíteni tudott, így újra visszajött a meccsbe a sereghajtó, akik már biztosan búcsúznak a másodosztálytól.

A második játékrészben a vendégek a 76. percben döntötték el a három pont sorsát, miután Marič-Bjekič talált a hálóba. A hajrában mindkét csapat 1-1 játékosa a kiállítás sorsára jutott, előbb a gólszerző Marič-Bjekič mehetett idő előtt zuhanyozni, majd a hazai Miliutin is a kiállítás sorsára jutott. A Somorja a következő fordulóban is idegenben lép pályára a pozsonyi Inter otthonában.

ŠK Odeva Héthárs - FC STK Fluminense Somorja 1-3 (1-2)
G.: Sládek (34.) ill. Kopičar (5.), Pittner (23.), Marič-Bjekič (76.)
0 HOZZÁSZÓLÁS