A DAC és a magyar válogatott egykori védője távozik Csehországból

2019. január 3., 17:46
Ondik Gábor

A korábban Dunaszerdahelyen is megforduló Kocsis Gergő ismét klubot vált és távozik a cseh élvonalban kiesés ellen menekülő MFK Karviná együttesétől.

kocsis-gergo.jpg
Fotó: fcdac.sk

A 24 éves játékos, aki védekező középpályásként, de középső védőként is bevethető, még 2016-ban igazolt a Puskás Akadémiától Dunaszerdahelyre. Korábban Németországban, majd a Videotonnál is játszott, Bernd Storck meghívására pedig tagja volt a 2016-os bő Eb-keretnek.

Legutóbb Miskolcon szerepelt kölcsönben a Diósgyőrnél, majd miután a DAC nem szerette volna posztján megbontani a csapategységet közös megegyezéssel szerződést bontottak és szabadon igazolhatóvá vált a magyar futballista.

Az idei szezon kezdetén pedig a cseh élvonalban szereplő MFK Karviná szerződtette, miután kétéves megállapodást kötött a cseh gárdával a magyar játékos. A 24 esztendős védekező felfogású játékos egy interjúban elárulta nehezen tudott beilleszkedni, majd egy hiba után edzője is a második csapathoz száműzte.

A kiesés ellen menekülő gárda végül menesztette edzőjét, a gyenge eredmények miatt, azonban Kocsis ekkor sem tudta igazán visszaverekedni magát a kezdőbe. A legfrisebb hírek szerint, melyet a MFK Karviná  hivatalos oldalán tett közé a magyar játékos tavasszal nem csatlakozik a cseh csapat téli felkészülési programjához, mivel távozik. A magyar futballistán kívül további két játékos (Jiří Piroch, Aleš Mertelj) is távozik az MFK Karviná gárdájától.

Kövesse facebook oldalunkat is!