A brazilok mellett felvidéki tehetséggel is erősített a Somorja

Ondik Gábor 2019. január 12., 15:42

A szlovák másodosztályban szereplő STK Fluminense Somorja hivatalos honlapján számolt be róla, hogy brazil játékosokkal és egy felvidéki tehetséggel erősítette meg keretét a tavaszi idényre.

Fotó: Őry Tibor

A szlovák második vonalban 9. helyen álló somorjai Fluminense hétfőn kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre hat felkészülési mérkőzéssel. A somorjai klub hivatalos honlapján jelentette be a csapat új igazolásait, melyek között egy 17 esztendős felvidéki futballista nevét is megtalálhatjuk.

Visszatér a somorjai klubhoz a 2016/17-es bajnoki idényben már a klubnál megforduló Lucas Henrique dos Santos, ismertebb néven Luquinhas. A brazil játékos a 2016/17-es bajnoki idényben a somorjai klub legjobb játékosai közé tartozott 9 góljával. A középpályán csatlakozik hozzá az egyik legkiemelkedőbb tehetség a Fluminense FC akadémiájáról, a 20 éves Gabriel Capixaba, aki több poszton is bevethető. A somorjai klub harmadik brazil szerzeménye a brazil jobbhátvéd Diogo is Somorján folytatja, Csallóközbe jövetele előtt a Fluminense U20-as kapitányaként tevékenykedett.

A somorjai Fluminense csapatában folytatja tavasszal a Győri ETO akadémiájáról érkező 17 esztendős szélső Méry Tamás.

A Csallóközcsütörtökről származó fiatal tehetség ősszel a magyar másodosztályban is bemutatkozott a Győri ETO színeiben. Méry Tamás mellett egy másik felvidéki játékos is szerepel kölcsönben a somorjai együttesnél, miután még a DAC a szezon elején kölcsönadta a Somorjának Viola Gergelyt.

 „A kerettel egyelőre elégedettek vagyunk. Több poszt megerősítésén még dolgozunk, a védelemben, a középpályán és a támadásban is látunk még kitöltendő helyet. Több tárgyalást folytatunk a kiszemelt játékosokkal, és reméljük, hogy az elkövetkezendő héten új játékosokat üdvözölhetünk.“ - nyilatkozta a Somorja vezetőedzője Sanjin Alagič

A Fluminense Somorja január 26-án játssza első felkészülési mérkőzését a Győr otthonában.

0 HOZZÁSZÓLÁS