2018. május 5., 15:02

17:00-kor Nagyszombat-DAC kerületi rangadó

A Spartak 45 év után ismét bajnoki címet szerezhet, míg a DAC-nak már csak egy kis lépés hiányzik ahhoz, hogy negyed évszázad után kijusson az európai kupaporondra

201611201639170.DAC_1-13.jpg

A Nagyszombat és a DAC rangadója mindig komoly téttel bír a pályán és azon kívül is. Az  összecsapásnak azonban olyan súlya lesz, mint a két csapat 55 élvonalbeli találkozása során egyszer sem volt tapasztalható.

A mérkőzés egy hét után egy újabb esélyt kínál a DAC számára, hogy végleg bebiztosítsa részvételét ez európai kupákban, ahova huszonöt év elteltével térne vissza. A piros-feketék pedig csak egy kis lépésre vannak a bajnoki címtől, amelyre 45 esztendeje várnak.

 A „Fehér Angyalok” pillanatnyilag hét ponttal előznek meg a dunaszerdahelyieket, és az összecsapás előtt már valószínűleg hűtik a pezsgőket. Győzelem esetén ugyanis bajnokok lesznek. Sőt, ezt egy döntetlennel is elérhetik, feltéve, hogy a Slovan nem szerzi meg a három pontot Rózsahegyen (az égszínkékeknek jobb az egymás elleni mérlegük).

Ma bajnok lehet a Nagyszombat, ha:
- győz
- döntetlent ér el, és a Slovan nem nyer Rózsahegyen
 A DAC bebiztosítja helyét az Európa-ligában, ha:
- győz
- döntetlenezik vagy vereséget szenved, és a vasárnapi, Trencsén-Zsolna mérkőzés döntetlennel ér véget
A mérkőzés

Büntetőből szerzett vezetést a Spartak a mérkőzés 6. percében. Nem sokkal később Tomáš Hukot, majd egy kakaskodást követően Kalmárt és a nagyszombati Čanturishvilit állították ki. A feszült hangulatú összecsapáson az első játékrészben nem esett újabb gól.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.