2019. március 22., 15:29

11 embert állítottak elő a tegnapi szlovák-magyaron

Közülük 10 személy magyarországi, 1 pedig nagyszombati lakhellyel rendelkezik.

szlovak-magyar02
Fotó: ma7.sk

Erről Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta a TASR-t.
A mérkőzést veszélyesnek nyilvánították, ezért a biztonsági intézkedések keretében a rendőrség körülbelül 600 rendőrt és egy konfliktuselhárító egységet küldött az utcára, ezenkívül kutyás és lovas járőröket, valamint különleges járműveket is biztosított.

„A rendezvény résztvevői nem sértették meg komolyabban a közrendet. A mérkőzés előtt a bevetett rendőrök kényszerítő intézkedéseket foganatosítottak a közbiztonság megőrzése érdekében” – közölte Linkešová.

Hozzátette: a rendőröket többször is azért vetették be, hogy elkerüljék a két szurkolótábor találkozását. "A sportrendezvényekről szóló törvény értelmében

a rendőrök kilenc magyarországi polgár számára róttak ki 150-től 200 euróig terjedő pénzbüntetést különböző szabálysértések miatt.

Az érintett személyek pirotechnikai eszközöket akartak a stadion területére vinni, és több esetben nem tartották tiszteletben a biztonsági egységek utasításait” – mondta a szóvivő.

A rendőrség egy magyarországi állampolgár ellen – közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával - büntetőeljárást indított.

„Hasonló szabálysértést követett el a közrend fenntartása ellen az a 28 éves nagyszombati szurkoló, aki a mérkőzés előtt egy teleszkópikus botot rántott elő, és a magyarországi szurkolókat provokálta” – pontosított Linkešová. Az illető személyt a rendőrségre szállították, ahol 200 eurós pénzbüntetést kapott.

Megosztás
Címkék