2023. július 22., 18:24

Vívó-vb: A selejtezőt követően is teljes a magyar létszám férfi kardban

Mindkét szombaton vívó magyar férfi kardozó - Gémesi Csanád és Decsi Tamás - sikerrel teljesítette a selejtezőt, így a kiemelt Szilágyi Áronnal és Szatmári Andrással együtt négy magyar lesz érdekelt a keddi főtáblás küzdelmekben a milánói vívó-világbajnokságon.

vívás
Illusztrációs felvétel
Fotó: Pixabay.com

Gémesi nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott a csoportszakaszban, mind a hat, öt tusig tartó meccsét megnyerte. Dinamikusan, koncentráltan, ugyanakkor felszabadultan vívott, az előzetesen nehezebbnek ítélt asszóit is simán hozta.

A pihenők során csupán egy-egy alkalommal szólt ki a teendőt, vagy az elképzelését illetően edzőjének, a csapatban világbajnok, olimpiai ezüstérmes Navarrete Józsefnek.

Alig kapott tust, így végül plusz húszas találati aránnyal zárt, ami összességében a negyedik legjobb eredmény volt és közvetlen főtáblát ért.

Decsi öt győzelmet aratott a csoportjában és egy vereséget szenvedett. Ez a 64 közé kerüléshez még nem volt elég, de ahhoz igen, hogy kettő helyett csak egy direktkieséses asszót kelljen vívnia, már 15 tusig menően. A hongkongi Csou Csung Hej ellen 15-10-re nyert, ezzel ő is biztosította helyét a keddi folytatásra.

Világranglistás helyezése alapján a legjobb 16 szombaton még nem vívott a MiCo Kongresszusi Központban. Köztük volt a rangsorban második, háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok Szilágyi Áron, aki a lelátóról figyelte Gémesi asszóit, miközben kéréseknek eleget téve fotózásra is odaállt, illetve rövid interjút is adott. Ugyancsak mentesült a szombati versenyzés alól a 2017-ben világbajnok, 2019-ben vb-ezüstérmes, idén Eb-második Szatmári András, aki a nemzetközi szövetség rangsorában az ötödik helyen áll.

A 170 fős mezőny versenyben maradt tagjai kedden vívnak az olimpiai kvalifikáció szempontjából értékes érmekért és helyezésekért.
Vasárnap a női tőrözők és a férfi párbajtőrözők kezdik meg a szereplésüket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.