2018. október 26., 14:25

Világbajnokok a füleki erőemelők

Október 15. és 21. között Nagyszombatban szervezték meg a WUAP erőemelő világbajnokságot, melyen a füleki ŠK Powerlifting FTC Fiľakovo sportklub erőemelői is részt vettek, és kiemelkedő eredményt értek el.

eroemelok2.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: Sajko Ferenc

Az ifjúsági kategóriában Deme Krisztián és Péter Csaba, míg a férfi kategóriában Oláh András indult. „Oláh András férfi kategóriában 67,5 kilogrammban lett első, így megvédte a tavalyi prágai világbajnoki címét. Péter Csaba az ifik között szintén első lett 130 kilogrammos teljesítménnyel, Deme Krisztián pedig harmadik helyezést ért el erőemelésben 75 kilogrammos súlycsoportban”- közölte Sajko Ferenc, a fiúk edzője. De nem ez volt az idei egyetlen siker. Kiemelkedő a júniusi lengyelországi WUAP erőemelő Európa- bajnokság, ahonnan három érmet hoztak a fiúk. Az ifik között Péter Csaba, a veteránoknál az edző, Sajko Ferenc lett kontinens első, Oláh András pedig ezüstérmes.

Fotó:  Sajko Ferenc

Ennél is nagyobb büszkeség a szeptemberi egri erőemelés, fekvenyomás, felhúzás és guggolás GPC világbajnokságán elért eredmény. „A júniusi Európa- bajnokság utáni két hónapot arra használtuk, hogy felkészüljünk az egri világbajnokságra. Ezen a versenyen 33 nemzet, több mint 1000 versenyzője vett részt. S a környékbeli országok mellett tengeren túli sportolók is érkeztek a megmérettetésre. Nagyon jól felkészült versenyzőkkel szemben kellett bizonyítanunk, de sikerült. A 18 esztendős Péter Csaba az ifjúsági korosztály T3-as 75 kilogrammig kiírt kategóriájában indult, ahol előbb 110, 120 majd 122,5 kilogrammot nyomott ki. Kortársai között ezzel a legjobbnak bizonyult.

A 15 éves Deme Krisztián az ifjúsági korosztály legfiatalabb T1-es csoportjában 75 kilogrammos kategóriában 105, 115 és 120 kilogrammon is sikeres gyakorlatot mutatott be és ezzel szintén az első helyen végzett. A csapat számára ez nagy büszkeség. Örömmel tölt el, hogy öt év szorgalmas, kitartó munkája meghozta a gyümölcsét”- nyilatkozta az edző, hozzátéve, a következő hónapokat a pihenésnek szentelik, hogy az új évben, újult erővel kezdjék a felkészülést a 2019-es Szlovák bajnokságra.

eroemelok2.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.