2019. február 2., 14:44

Vereség párosban is, továbbjutottak a németek

Nagy Péter és Borsos Gábor két szettben kikapott Jan-Lennard Strufftól és Tim Pütztől, így a németek már behozhatatlan, 3-0-ás előnyben vannak a magyarokkal szemben a tenisz Davis Kupa frankfurti selejtezőjében, s továbbjutottak a döntőbe.

borsos-gabor-nagy-peter.jpg
Fotó: Hasan Bratic
A Fraport Arenában rendezett csata második napjának a 2-0-ra vezető házigazdák úgy vágtak neki, hogy a három mérkőzésből elég egyet megnyerniük ahhoz, hogy biztosítsák továbbjutásukat a madridi DK-fináléba. Erre már a szombati programot megnyitó páros találkozón jó esély kínálkozott, mivel Struff a 30., Pütz a 71. a páros rangsorban, míg az (amúgy rendkívül összeszokott) magyar duó tagjai egyaránt a top 500-on kívül voltak.

A mérkőzés elején Borsos hozta, Nagy viszont elvesztette az adogatását, aztán Pütz és Borsos sem nyerte a sajátját. Struff azonban megerősítette a brékelőnyt (4:2). A hálónál rendkívül hatékony németek néhány remek fogadással nemsokára már 5:2-re vezettek, majd 32 perc alatt besöpörték az első szettet.

A folytatásban 3:3-ig még bréklabdáig sem jutottak el a felek, főként a 196 centis Struff adogatásai bizonyultak érinthetetlennek. Ekkor Nagy szerváját vette el az ellenfél, majd 5:3-nál Borsosét is, ez pedig már a meccsbe került, amely 1 óra 10 percig tartott.

Borsos Gábor elismerően beszélt az ellenfélről: "Gyorsabbak voltak annál, amihez mi hozzászoktunk, és el kell ismerni, hogy jobbak voltak nálunk - mondta az M4 Sport csatornának. - Remek itt a hangulat, sajnos több német van, mint magyar, de nagyon élvezzük a meccseket." Nagy Péter a mérkőzést elemezve hozzátette, hogy sajnos csak négyszer tudták hozni az adogatásukat.

"Többnyire az én szerváimat buktuk el, és nem mindig oda mentek, ahova kellett volna. Remekül kezelték az adogatásainkat" - jelentette ki.

A kiírás szerint a nap hátralévő részében a hazaiak sztárja, a világranglistán harmadik Alexander Zverev száll szembe - immár tét nélkül - Piros Zsomborral, majd Philipp Kohlschreiber találkozik Nagy Péterrel.

A Davis Kupa idei reformja nyomán a 12 selejtező győztesei - köztük a németek is - részt vehetnek novemberben a 18 csapatos madridi döntőben, amelynek már biztos résztvevője az előző évben elődöntős horvát, francia, spanyol és az amerikai válogatott, valamint a szabadkártyás argentin és brit csapat.

A magyar és a német együttes 1936 óta hatodszor találkozott egymással a DK-ban, s a németek immár 4-2-re vezetnek.

Eredmény:

DK-selejtező, Frankfurt:
Németország-Magyarország 3-0 - állás a páros mérkőzés után
----------------------------------------------------------
Jan-Lennard Struff, Tim Pütz-Nagy Péter, Borsos Gábor 6:2, 6:3

pénteken játszották:
Philipp Kohlschreiber-Piros Zsombor 6:7 (6-8), 7:5, 6:4
Alexander Zverev-Nagy Péter 6:2, 6:2

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.