2022. július 22., 08:40

Valter Attila balesetet szenvedett az olaszországi edzőtáborban

Valter Attila magyar bajnok országúti kerékpárost elütötte egy motoros az olaszországi edzőtáborban, de megúszta a balesetet könnyebb sérülésekkel.

valter_attila
Valter Attila

"Tegnap az edzés során elütött egy motoros Bormio közelében. Egy körforgalmat rosszul mért fel, belső íven próbált meg megelőzni, sajnos nem tudtam kivédeni" - írta csütörtökön közösségi oldalán a 24 éves versenyző, aki hozzátette, azonnal sokan segítettek neki, így hamar a sondalói kórházba került. "

"Óriási szerencsémre semmim nem tört el, nincsenek maradandó sérüléseim, csak a szép kis arcom kapott egy pofont a betontól, de egy fogszabályzó amúgy is tervben volt" - fogalmazott.

Valter szerint ilyen esetek előfordulnak, a motorossal is megbeszélte a történteket, nincs harag köztük, mivel attól nem gyógyul gyorsabban.

"Ezzel az edzőtábor véget is ért számomra, holnap már otthon regenerálódok, de szerintem nagyon gyorsan újra nyeregben lehetek" - zárta szavait Valter, aki egyelőre még nem tudja, ez a baleset mennyiben érinti a tervezett versenynaptárát.

Valter tavaly három napon át viselte az összetett éllovasának járó rózsaszín trikót a Giro d'Italián, idén pedig negyedik lett az egyik hegyi szakaszon. A Groupama-FDJ versenyzője legutóbb június 24-én versenyzett, akkor szerezte meg pályafutása során először a magyar bajnoki trikót a mezőnyversenyben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.