2022. július 12., 14:43

Tour de France: Pogačar újabb csapattársat vesztett Covid miatt

A legutóbbi két kiírásban győztes, jelenleg is éllovas szlovén Tadej Pogačar már a második csapattársát vesztette el Covid-fertőzés miatt a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen.

Tadej Pogačar
Fotó: TASR/AP

A hétfői szünnapon kötelező koronavírus-teszt az új-zélandi George Bennettnél mutatta ki a fertőzést, így az UAE csapata hatfősre csökkent, miután szombaton a norvég Vegard Stake Laengen szállt ki megbetegedés miatt.

A cyclingtips oldal értesülései szerint Pogacar másik fontos hegyi segítője, a lengyel Rafal Majka tesztje ugyancsak pozitív lett, azonban ő folytathatja a viadalt, mivel elég alacsony a "vírusterheltsége" ahhoz, hogy ne fertőzzön meg másokat.

A francia körversenyen jelenleg érvényben lévő szabály miatt ugyanis a verseny és a csapat orvosa, a nemzetközi szövetség (UCI) delegáltja és a kerékpáros közösen dönthet a folytatás mellett.

A mezőnyből a magyar körversenyen 2020-ban szerepelt ausztrál Luke Durbridge (BikeExchange-Jayco) sem állhatott rajthoz kedden a Morzine és Megéve közötti 148,5 kilométeres, hegyi befutóval záruló etapon.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.