2022. június 18., 20:33

Torna-vk: Négy magyar érem Koperben

A magyar tornászok két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a koperi challenge világkupaversenyen, szombaton.

tornász
Fotó: Pixabay.com
Képünk illusztráció

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia már a selejtezőből is az első helyen jutott tovább ugrásban és felemáskorláton, és a döntőben is megőrizte ezt a pozíciót. Ugrásban 13,325, felemáskorláton pedig 14,350 ponttal győzött.

A második ugrásom új, az még egy kicsit instabil, de boldog vagyok, hogy az augusztusi Európa-bajnokság előtt be tudtam mutatni versenyen. A dupla csavar a selejtezőben és most is jó volt"

 - nyilatkozta Kovács Zsófia. Hozzátette, felemáskorláton a leugrásában még maradtak tizedpontok, a selejtezőben több, most kevesebb.

Ugrásban Mayer Gréta 13,050 ponttal negyedik, felemáskorláton a szer Eb-ezüstérmese, Székely Zója 13,650 ponttal második lett.

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitány elmondta, örömteli, és az Európa-bajnokság szempontjából nagyon biztató, hogy Kovács felemáskorláton magas pontszámot ért el.

A szakvezető úgy látja, összességében jó felkészülési állomás ez a szlovéniai verseny, a lányok teljesítették a feladatot, és nemcsak érmeket szereztek, hanem jó, pontos gyakorlatokat mutattak be.

A férfiaknál Mészáros Krisztofer lólengésben tiszta gyakorlatot mutatott be, de az orsónál leesett a szerről, ennek ellenére 13,200 pontot kapott és bronzérmes lett. Talajon Kardos Botond mindössze egy tizeddel maradt le a dobogóról, és a negyedik helyen végzett.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.