2022. június 23., 12:27

Többedszerre is edzője mentette ki a vízből az elájult úszónőt

Gyakorlata végén elájult a vízben Anita Alvarez amerikai szinkronúszó, akinek életét az érte beugró edzője mentette meg a budapesti vizes világbajnokságon.

Anita Alvarez
Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Alvarez a szinkronúszók szerdai egyéni szabadprogramjában került bajba programjának legvégén, amikor

egy pillanatra feljött a víz alól, majd ájultan a medence feneke felé süllyedt.

Alvarez életét spanyol edzőjének, Andrea Fuentesnek köszönheti, aki villámgyorsan reagált és azonnal vízbe ugrott érte, majd kiúszott vele a medence a partjáig, ahol a mentősök segítették ki az ájult versenyzőt. A szinkronúszót a parton ellátták, majd hordágyon szállították el a medencetérből.

„Anita sokkal jobban van, olyan jól, amilyen jól csak lehet.

Őszintén szólva, nagyon ijesztő volt az egész

- nyilatkozta később a Marca című spanyol lapnak Fuentes. - „Azért ugrottam be, mert senki más nem tette. Megijedtem, mert nem lélegzett, de most már jól van. Pihennie kell.”

A négyszeres olimpiai érmes Fuentes nem először mentette ki a vízből Alvarezt,

ugyanis egy tavalyi olimpiai kvalifikációs viadalon is magatehetetlenül elsüllyedt. Akkor az edző és párostársa, Lindi Schroeder húzta partra.

Az amerikai szövetség szerdán este azt közölte, hogy a 25 éves versenyző csütörtökön alapos orvosi vizsgálatokon esik majd át, s azokat követően döntenek arról, hogy a pénteki csapatversenyen részt vesz-e.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.