2021. szeptember 10., 10:38

Tíz évre eltiltották az izraeli ellenfél miatt visszalépő algériai cselgáncsozót

Tíz évig nem versenyezhet az az algériai dzsúdós, aki a tokiói olimpián nem volt hajlandó kiállni izraeli riválisával szemben.

Politika és sport
Fotó: MTI/ma7
Tohar Butbul (jobbra) ellen már másodszor nem állt ki az algériai dzsúdós. A képen az algériai küldöttség az olimpia megnyitóján

Feti Nurint a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) tiltotta el, s ugyanilyen időtartamú fegyelmi büntetést kapott edzője is - adta hírül az insidethegames.biz.

A harmincéves sportolót trénerével együtt már az ominózus, július végi visszalépést követően ideiglenesen felfüggesztették, akkreditációjukat visszavonták és el kellett hagyniuk az olimpiai falut, egyúttal fegyelmi eljárás indult ellenük, amelyet most zárt le az IJF.

A 73 kilogrammos Nurinra az ötkarikás játékokon a 32 között várt volna Tohar Butbul, a háromszoros Afrika-bajnok azonban bejelentette, visszalép az olimpiától, hogy ne kelljen megküzdenie az izraelivel.

Nem volt szerencsénk a sorsolásnál, és meghoztuk a megfelelő döntést"

- közölte akkor Nurin edzője, maga a dzsúdós pedig úgy fogalmazott:

Nem piszkolom be a kezeimet. A döntésem végleges, a palesztinok ügye fontosabb egy meccsnél".

Algéria hivatalosan nem ismeri el Izraelt szuverén államnak.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.