2022. június 8., 16:22

Síkon vagy hegyek tetején is futhatunk

Bár az elkövetkező két nap még borús, csapadékos lesz, de hétvégére verőfényes időt jósolnak a meteorológusok, így semmi sem akadályozhat meg bennünket abban, hogy felhúzzuk a futócipőt.

fighters_run.jpg
A felvétel a Fighter's Run egy korábbi évfolyamán készült
Fotó: Wikipédia

Szombaton mozduljon, aki ipolysági, mégpedig a Hviezdoslav utcai óvoda mellé. Itt indul 10 órakor egy jó kis futóverseny, 2,5, 5 és 7,5 kilométeres távon. A versenyzők a Štúr, Ifjúság, Mikszánt, Szondi, Thúroczy, Lukáč, Rotarides, Fegyverneki, Hviezdoslav, és Nálepka kapitány utcákat átszelve tesznek meg egy kört, melynek hossza 2,5 km. Az időlimit felettébb irgalmas, 2 óra, így a táv akár gyalogolva is megtehető. Online bejelentkezni csütörtök (VI. 9.) 23:55-ig lehet. Ezt követően csak addig lesz lehetőség személyes bejelentkezésre, amíg a 200 fős létszámlimitet el nem érik.

Somorján a Pomléban folytatódik a Somorjai Futóliga 2022-es évfolyama, immár a harmadik körrel. A táv 5 kilométer, 10 órakor a gyerekfutamok rajtolnak, 10:30-kor pedig a felnőttek.  Aki nem akar hosszú távra elköteleződni, és minden fordulóban kocogni, annak is érdemes elballagni a Pomléba, bár, ha egyszer elkezdik az eredményeket táblázatba rögzíteni, az addiktív. Ezen a linken lehet regisztrálni.

Hihetetlen, hogy rohan az idő, a Csicsói Futóversenyből is már a kilencediket tartják. A verseny 9.30-kor indul, 4 és 10 kilométeres távon. Nevezni a verseny oldalán lehet, csütörtök 18 óráig, de van lehetőség helyszíni nevezésre is. A jelképes, 3 eurós nevezési díjat viszont mindkét jelentkezési forma esetén csak a helyszínen lehet befizetni. A szervezők a verseny után meg is vendégelik a futókat, Isten tartsa meg jó szokásukat.

Kelet-szlovákiai olvasóinknak, ha jó kondiban vannak, érdemes lehet fontolóra venni a jubileumi 30. Bükki Hegyi Maratonon való részvételt. Az előnevezési határidő már korábban lejárt, de van helyszíni nevezési lehetőség. A félmaratonra szombaton, a maratonra vasárnap kerül sor. 

Akiknek ez sem elég, rövidebb, de extrémebb kihívást Sirokon találhatnak. Itt kerül sor a Fighter's Run akadályversenyre. A 8-10 kilométer során 20-25 akadályt kell leküzdeni, szombaton egyénileg, vasárnap csapatversenyben. 

Vasárnap a fővárosban, a récsei amfiteátrum felett kerül sor a Récsei cross nyolcadik évfolyamára. Szabad sírni a Kárpátok alatt annak, aki elhanyagolta az edzést, a rövidebb, 8,8 kilométeres körön 320, míg a hosszabb 15,2 km-s távon 460 méter lesz a szintemelekedés. Online nevezés csütörtökig lehetséges, ezt követően helyszíni nevezésre a 300 fős létszámlimit eléréséig van lehetőség. 

A Tatai-tó körül elég gyakran rendeznek versenyeket, maradjon is ez így. Vasárnap 10 órakor rajtol a mezőny a Galbicska Péter Emlékfutáson. Aki gyalogolva szeretné teljesíteni, az menjen oda már 9.30-ra. A gyaloglásra a nevezés ingyenes.

Aki pedig hegyi túrázással is összekötné a futást, fusson fel a Zöld-tavi menedékházhoz. 1897-ben nyitották meg a Késmárki-Zöld-tó (Zelené pleso, 1545 m) partján a Magyarországi Kárpátegyesület (MKE) akkori védnökéről, Frigyes főhercegről elnevezett menedékházat. Tengerszint feletti magassága 1551 méter. A táv 7700 méter, a szintemelkedés 626 méter. A nevezési díjban egy káposztaleves is benne van, ami a célban biztosan jól fog esni. A pályacsúcs a férfiak körében 34,01 perc, 2006-tól, a hölgyek körében pedig 41,33,2 perc, 2013-tól. Aki felért, a menedékházban akár el is aludhat, "mély zöld tő ölén".


 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.