2023. január 8., 18:43

Sikeresen kezdték az új évet a dunaszerdahelyi Sportfanatic klub jegesúszói - KÉPEKKEL

Az ünnepi időszakban is rendszeresen edzettek a dunaszerdahelyi Sportfanatic klub tagjai, akik ennek köszönhetően 3 arany- és 2 ezüstéremmel tértek haza a 2023-as év első rangos versenyéről, a január 7-én Altenwörthben megrendezett osztrák bajnokságról – tájékoztatta a Ma7-et a komáromi származású extrém úszó, Plavec Péter, a klub egyik sikeres tagja, aki szombaton egy arany- és egy ezüstérmet szerzett.

Sikeresen kezdték az új évet a dunaszerdahelyi Sportfanatic klub jegesúszói
Galéria
+3 kép a galériában
A dunaszerdahelyi Sportfanatic klub Altenwörthben nagyszerűen szerepelt csapata
Fotó: Plavec Péter albuma

„Hét ország képviseletében hozzávetőleg 110 úszó versenyzett a 25 és 1000 méter közti távokon. Én a Duna holt ágában 250 és 1000 méteren, 5,4 Celsius-fokos vízben küzdöttem, s az idei első nemzetközi versenyemen az előbbi távon arany-, az utóbbin pedig ezüstérmet sikerült szereznem“– tudatta portálunkkal a gyarapodó éremgyűjtemény komáromi birtokosa.

Kérdésünkre azt is elmondta: ez alkalommal a legnagyobb nehézséget az jelentette, hogy mivel nagyon sötét volt a víz, abban szinte semmit és senkit nem lehetett látni.

Azt, hogy kétszer is dobogón állhattam, jó előjelnek tartom a Franciaországban és Szlovéniában január végén megtartandó Téli Úszó Világbajnokság közeledtével.

Az ausztriai előkészítő verseny után a szlovéniai Bledi-tóban majd valamennyi hosszabb távon ringbe szállok az érmekért“ – egészítette ki az elmondottakat.

Sikeresen kezdték az új évet a dunaszerdahelyi Sportfanatic klub jegesúszói
Hét ország képviseletében hozzávetőleg 110 úszó versenyzett
Fotó:  Plavec Péter albuma

Végül a másik életkori kategóriában versenyző klubtársai eredményeiről is örömmel számolt be:

A négytagú csapatunkból Pék Dezső a 250 és az 500 méteres táv sikeres teljesítése után is aranyéremmel a nyakában, a dobogó legfelső fokára állhatott, Endre pedig 500 méteren az ezüstérmet érdemelt ki.

Az újoncnak számító Farkas Gábornak ez volt az első nemzetközi szereplése, ahol hasznos tapasztalatokra tett szert, egyelőre díj nélkül“.

Sikeresen kezdték az új évet a dunaszerdahelyi Sportfanatic klub jegesúszói
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.