2022. július 12., 09:15

Sikeres nap a világjátékokon: 2 aranyat, 1 ezüstöt és 1 bronzot szereztek a magyar csapat tagjai

Két aranyat és összesen négy érmet nyertek a magyar sportolók az egyesült államokbeli Birminghamben zajló 11. Világjátékok negyedik versenynapján.

2022-07-12 világjátékok magyar csapat
Fotó: MTI / Kovács Attila
A Világjékokra induló magyar csapat

Kiszli Vanda a maratoni kajakosoknál megnyerte a rövidtávot, Csikós Zsóka pedig bronzérmes lett,

a férfiaknál Noé Bálint ötödik helyen zárt - a Világjátékok magyar sajtócsapatának tájékoztatása szerint.

„Hihetetlen ez az egész! Felfoghatatlan, hogy győzni tudtam. Korábban az esélylatolgatások során mindig úgy fogalmaztam, hogy végzem a dolgom, és mindent beleadok majd a játékokon. Persze titkon mindig az volt az álmom, hogy a leggyorsabb leszek a 3,4 kilométeres távon. És sikerült!” - idézte Kiszli Vandát a közlemény.

Az uszodában a vízi- és életmentők ezúttal egy aranyat és egy ezüstöt szereztek.

A 4x50 méteres vegyesváltóban a férfiak - Szabó Szebasztián, Gyárfás Bence, Takács Krisztián, Balog Gábor, Giczi Mátyás összeállításban - mindenkit megelőzve 1:26.53 perces Világjátékok-rekorddal győztek.

Balog Gábor az eredményhirdetés után elmondta: a váltó gerince régóta együtt van, Szabó Szebasztián pedig új lendületet hozott a csapatba.

Bízom benne, hogy az életmentés egy picit jobban előtérbe kerül.

A Világjátékok nagyszerű lehetőség volt arra, hogy a magyar vízi- és életmentés letegye névjegyét” - fogalmazott a kétszeres Világjátékok-győztes.

A Senánszky Petra, Gyurinovics Fanni, Jakabos Zsuzsanna, Ugrai Panna és Verrasztó Evelyn összetételű női staféta a németek mögött, az olaszokat megelőzve második lett.

„Örülök, hogy itt lehettem. Egy arannyal, egy ezüsttel és a női 200 méteres akadályúszásban elért egyéni csúccsal zártam. Nagyon jó csapat jött össze, annak meg külön örülök, hogy eredményeinkkel talán egy picit jobban ráirányítottuk a figyelmet erre a sportágra” - hangsúlyozta Jakabos Zsuzsanna.

Senánszky Petra már harmadik aranyérmét nyerte Birminghamben:

uszonyosúszásban kétszer, vízi és életmentésben egyszer győzött. Ezen kívül mindkét sportágban egy-egy ezüstöt is begyűjtött. A kommüniké kiemelte: ő az első olyan sportoló, aki két különböző sportágban ugyanazon a Világjátékokon aranyérmet szerzett.

„Az uszonyosúszásra többet készültem, vízi- és életmentésben pedig tudtam, hogy kiváló társaim lesznek a váltóban, hiszen több olimpiát megjárt úszókról van szó. Nagyon örülök, hogy sikerült minden fronton a lehető legjobbat kihozni magamból” - fejtette ki Senánszky Petra, azt követően, hogy átvette a Nap Versenyzője díjat. A debreceni úszó Alabamából egyenesen a kolumbiai Caliba utazott, ahol jövő hétfőtől megrendezik az uszonyosúszó-világbajnokságot.

A 4x25 méteres manikin babaváltóban a nők hatodikként, a férfiak hetedikként végeztek. A görkorcsolyásoknál Gardi Dominika a 15 ezer méteres eliminációs versenyen a 11. helyen végzett úgy, hogy elesett, miután az előtte bukó olasz görkorcsolyázót nem tudta kikerülni. A vasárnap befejeződött drónverseny végleges és hivatalos eredményét hétfőn adták ki, amely szerint Rontó Roland a 13. fejezte be a viadalt.

Eddig 48 nemzet versenyzői szereztek medált a Világjátékokon. Az éremtáblázatot a németek vezetik,

Magyarország 8 arannyal, 5 ezüsttel és 5 bronzzal az előkelő 5. helyen áll a rangsorban.

A birminghami eseményen Magyarországot 59 sportoló képviseli 17 sportágban.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.