2021. augusztus 31., 17:11

Sikeres mestervizsgák tettek a Seishin karate Klub edzői

Augusztus utolsó hétvégéjén nemzetközi edzőtáborban jártak a Seihin Karate Klub edzői Magyarországon, Mátraházán, az Olimpiai Központban.

Seishin Karate Klub
Markovics János 4.dan, Csizmadia Zsolt 5.dan, Bogdán Olivér 5.dan, Stefanovics József 5.dan, Szabó Tamás 5.dan

alsó sor: Cserepes Zoltán 1.kyu, Markovics Ádám 1.dan, Trenčík Nikolas 1.dan, és Hupian Kristína 3.dan


A négynapos táborban napi 3 edzés volt, ami övvizsgával zárult. 

A tábor egyben kiváló edzői továbbképzés is volt, sokat lehetett tanulni és fejlődni. A táborban részt vett a klub összes edzője, és négyen vizsgáztak is.

Az övvizsgát hosszas felkészülés előzte meg. A Seishin Karate Klubból három fő vizsgázott fekete övre Markovics Ádám, és Trenčík Nikolas (1. dan) Hupian Kristína (3. dan) készült. Cserepes Zoltán pedig 1. kyu-ra ami az utolsó tanuló fokozat tehát a fekete öv kapuja.

A danvizsga két részből állt. Délelőtt a technikai tudásukat, és állóképességüket tesztelték a Dan kollégium tagjai 3 órán keresztül.

Majd délután következett a küzdelmi rész, ahol első danra 10 és harmadik danra 30 ellenféllel kellett megküzdeni full kontakt versenyszabály-rendszerben, ami már magában is embert próbáló. Az ellenfelek 1 percenként váltakoztak kb. 15 másodperces szünettel.

Először Tina kezdett aki nagyon jól jól bírta a kihívást, igaz voltak holtpontok de sikerült túllépni rajtuk. Az utolsó küzdelmét  Shihan Stefanovics Józseffel 5. dan (Magyar válogatott vezetőjével) vívta, majd megérdemelten szerezte meg a harmadik dan mesterfokozatot. Tinát külön dicséretben részesítette a danvizsga bizottság kiváló teljesítményéért.

Ezzel összhangban a másik pláston Trenčík Nikolas, és Markovics Ádám küzdöttek egymás után. A küzdelem nekik is jól sikerült így megérdemelten lettek első danos mesterek. A vizsga mindenkinek sikerült így a csapat 100%-ra teljesített. 

Megosztás
Címkék