2022. január 11., 13:39

Peking 2022: A fiatal orosz műkorcsolyázókat nem kell beoltani

A februári pekingi téli olimpián szereplő fiatal orosz versenyzők mentesülnek a koronavírus elleni, egyébként általánosan kötelező védőoltás beadása alól.

Alekszandr Kogan, az Orosz Műkorcsolya Szövetség főigazgatója szerint mindhárom 18 év alatti olimpikonjuk megússza az oltatlanokra váró, s amúgy kötelező háromhetes karantént is.

Hozzátette: erről már megállapodás született a kínai szervezőkkel és a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal egyaránt.

 A könnyítés a női egyéniben olimpiai éremre egyként esélyes, 15 esztendős Kamila Valijevát, illetve az egyformán 17 éves Alekszandra Truszovát és Anna Scserbakovát érinti.

A játékok szervezőbizottságának ajánlásaival és előírásaival összhangban, valamint hazánk törvényei értelmében a válogatottban szereplő kiskorúak nem kapnak védőoltást"

 - mondta Kogan.

Sztanyiszlav Pozdnyakov, az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke már novemberben jelezte, hogy a 18 évnél fiatalabb, oltatlan sportolóik mentesülni fognak a kínai karanténszabályok alól, vagyis Pekingbe érkezésüket követően nem kell 21 napot teljes izoláltságban eltölteniük.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.