2022. november 8., 14:19

Országváltás: valószínűleg kínai színekben folytatják a Liu fivérek

Az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók, Liu Shaolin Sándor és testvére, Liu Shaoang a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) hozzájárulását kérték az országváltásukhoz vezető folyamat megindításához.

Fotó: Archívum
Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang

A MOKSZ közleménye megjegyzi, a Liu fivérek nem nevezték meg, hogy melyik ország színeiben szeretnék folytatni. Az előzmények alapján azonban elég valószínűnek tűnik, hogy kínai színekben folytatnák, egyrészt édesapjuk révén kötődnek az ázsiai országhoz, másrészt edzőjük, Csang Csing Lina az idei téli olimpia után távozott a magyar csapattól, mivel visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a kínai szövetségtől - írja a 24.hu.

A két Liu testvér pedig nem sokkal ezután úgy döntött, követik edzőjüket.

A MOKSZ közleménye alapján az országváltásnak számos feltétele van. Az egyik például az, hogy a sportoló a választott ország állampolgára legyen, valamint 12 hónapnak el kell telnie, hogy az országváltás után nemzetközi versenyen indulhasson.

„Az elmúlt időszakban a MOKSZ biztosította a Liu fivérek edzésének feltételeit a kínai válogatottal és Linával Pekingben, ezt a munkát a MOKSZ nevében még Jae Su Chun, válogatottunk koreai edzője segítette. Ez a megoldás a fivérek számára nem bizonyult megfelelőnek. A MOKSZ a következő elnökségi ülésén fog dönteni arról, hogy hogyan rendezze a fivérek és a MOKSZ között fennálló versenyzői szerződéses kapcsolatot” – áll a magyar szövetség közleményében.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.