2018. április 5., 10:28

Nagy Péter a bronzéremről

A súlyemelő Nagy Péter érezte, hogy van esélye dobogóra állni a bukaresti Európa-bajnokságon, és végül pályafutása legjobb Eb-eredményét elérve szakításban és összetettben is bronzérmet szerzett vasárnap a plusz 105 kilogrammos versenyben. Lökésben negyedikként zárt.

Nagy Péter
Fotó: MTI

A 32 esztendős szegedi sportoló az M1 aktuális csatornán szerdán úgy fogalmazott: 18 éve csinálja ezt a sportot, s végre összejött a dobogós helyezés.

"A versenyen éreztem, hogy van esélyem, s ez plusz energiákat mozgósított bennem. Jól sikerült az első szakításom, ez megnyugtatott" - mondta a versenyző, aki 182 kilóval kezdett, majd a 187 után a 191 kilót is kiszakította. Lökésben a 215-öt és a 221-et követően a 225 kilogrammot is legyűrte, így hat sikeres gyakorlattal és összetettben 416-tal zárt.

Nagy Péter hangsúlyozta: a súlyemelés nemcsak erősport, hanem nagy taktikai csata is.
A jövőbeli céljairól beszélve a lökésben országos csúcstartó sportoló elárulta, szeretné a szakítás és az összetett országos rekordját is megjavítani, a 2020-as tokiói olimpiáig pedig összetettben 425 kiló fölé akar kerülni.

Rióban, 2016-ban 420 kiló volt az összeredménye. A bukaresti kontinensviadalon összesen öt érmet szereztek a magyarok: Nagy két dobogós helyezése mellett a női ólomsúlyban Magát Krisztina is pazarul szerepelt, ő szakításban aranyat, lökésben és összetettben pedig egyformán ezüstöt szerzett.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.