2020. augusztus 5., 15:17

Nagy István Cimet lett a Balaton legerősebb embere

A Euro One Strong Man Championship 2020 versenysorozatának 2. fordulóját a gömöralmágyi versenyző nyerte, aki az aranyéremmel együtt a „Balaton legerősebb embere” címet is elhozta. 

Fotó: hungarysport.hu

A Magyar Erősember és Erősport Liga a napokban Balatonszemesen rendezte meg a Euro One Strong Man Championship 2020 versenysorozatának soron következő fordulóját. A megmérettetésen a „Balaton Legerősebb Embere” címért is folyt a küzdelem. A bajnokság második fordulóján öt versenyszámban kellett bizonyítani a rátermettséget, melyekben 6 szlovákiai és 4 magyarországi versenyző mérte össze erejét és kitartását.

István portálunknak elmondta: az első három versenyszám a Balaton vizében, a két utolsó pedig már a szárazföldön zajlott.

Elsőként a 100 kg-os malomkövet kellett 75 másodperc alatt minél többször szabályosan a fejünk fölé emelni. Ezt követte a betonkockacipelés, aminél 2×20 méter távolságra kellett a 100 kg-os tömeget időre elhordani. ”

„A harmadik versenyszám a söröshordótartás volt, ahol a 2×13,5 kg-os hordókat kellett minél hosszabb ideig megtartanunk. A negyedik versenyszám, vagyis a söröshordó dobás során a mintegy 4,2 méter magas kapu felett 4 m távolságról kellett 5 db, 13-17 kg-os hordót, max 60 másodperc alatt „átdobni”. A megmérettetést a zsákcipelés zárta. A 100 és a 110 kg-os zsákokat, valamint a 140 kg-os vasbödönt 60 másodperc alatt kellett 10-10 méteres távolságra elvinni, illetve felrakni” –részletezte István, aki három versenyszámban elsőként, egyszer másodikként, egyszer pedig harmadikként végzett, így összesítettben az első helyen zárta a napot, valamint elnyerte a „Balaton legerősebb embere” címet is.

Cimet
Fotó:  hungarysport.hu

„Úgy érzem, hogy sikerült kellőképpen felkészülnöm a versenyre. Megpróbáltam a legjobb formámat nyújtani, bár a tikkasztó hőségben nem volt egyszerű a feladatok teljesítése. De hál’istennek sikerült elnyerni az első helyet, ami nagy öröm számomra” – nyilatkozta.

Cimetnek még bő egy hónapja van a versenysorozat utolsó fordulójáig, amit szeptember 12-én Szombathelyen rendeznek. Addig is gőzerővel edz, hogy ő legyen a Euro One Strong Man Championship 2020 abszolút győztese.

Megosztás
Címkék