2020. július 20., 15:20

Nagy István "Cimet" ezüstéremmel kezdte a strongman szezont

Az almágyi erősember július 11-én méretett meg idei első nemzetközi versenyén a magyarországi Celldömölkön, ahol 12 versenyző közül a második helyen végzett. Az Euro One Strong Man Championship 2020 elnevezésű megmérettetésen 6 magyarországi, 4 szlovákiai és 2 lengyelországi erősember mérte össze erejét és kitartását.

A bajnokság nyitófordulóján több versenyszámban is bizonyítani kellett a rátermettséget. Az első a kamionhúzás volt, melynek során két 7,5 tonnás kamion nyerges részét kötötték össze, ezt kellett 20 méteres távolságon elhúzni. Ebben István a harmadik helyen végzett, ahogyan az autó- és söröshordó tartásnál is. Jobban sikerült neki a zsák- és kőgolyó pakolás, melyben második lett. A legjobb teljesítményt viszont a rönknyomásnál nyújtotta, amit megnyert.

Cimet

A többszáz kilogrammos súlyok megmozgatása közben a versenyzőknek csupán annyi idejük jutott a pihenésre, amíg a többiek sorra kerültek. Végül a legtöbb pontot szerző versenyző állt a dobogó első helyére, aki a magyarországi Karácsondi Erik lett. Második helyen István végzett, a harmadik pedig szintén egy hazai, az ipolysági Zlatner Zsolt lett.

Cimet

István azt mondja, elégedett a teljesítményével, ugyanis ilyen jó helyezésre rögtön az első versenyen nem számított. A sikerért viszont mindent megtesz. Heti 3-4 strongman edzésen vesz részt, ami többórás tréninget jelent. Igyekszik évről-évre erősebbé válni, próbál minél nagyobb súlyokat megemelni, a fitnesztermi edzést pedig már csak lazításra használja.

Idei célkitűzése a profi kártya megszerzése volt, viszont a koronavírus-járvány miatt alaposan átalakult a versenyszezon, és a legtöbb hasonló verseny elmarad. Így valószínűleg ez a terve a jövő év kihívása lesz. De, hogy ne maradjon célok nélkül, szeretne bekerülni a szlovákiai strongman rekorderek könyvébe, melynek eléréséhez 200 kg-os kőgolyót kellene megemelni. Az eddigi rekord 196 kg ebben a versenyszámban. Cimet egyébként jelenleg edző nélkül, barátjával készül a versenyekre. S bár a felkészüléshez szükséges eszközök jó részét saját erőből megvette, örülne neki, ha sikerülne támogatókra lelnie.

Cimet

Az Euro One Strong Man Championship 2020 második fordulóját augusztus 1-jén Balatonszemesen rendezik. A sorozat szeptember 12-én, Szombathelyen ér véget. A harmadik forduló végén derül majd ki, összesítettben kik állhatnak dobogóra.

Cimet
Megosztás
Címkék