2019. június 25., 19:01

Nadalnak nem tetszik a kiemelési rendszer

Rafael Nadal elégedetlen a wimbledoni teniszbajnokság különleges kiemelési rendszerével.

Rafael Nadal
Fotó: TASR/AP

A spanyol világsztár kedden nyilatkozott kritikusan arról, hogy - az összes többi tornával ellentétben - a wimbledoni kiemelés nemcsak a világranglistás helyezéseken alapul, hanem figyelembe veszi a korábbi évek füves pályás eredményeket is.

"Ez az egyetlen verseny, amely nem követi a ranglistát. Ez az ő döntésük, és bár második kiemeltnek jobb lenni, mint harmadiknak, el kell fogadnom a helyzetet" - fogalmazott a 33 éves Nadal, aki június 10-én pályafutása során 12. alkalommal nyerte meg a Roland Garrost, összességében pedig 18. Grand Slam-tornagyőzelmét aratta. Hozzátette, nem tartja jónak, hogy Wimbledon - ahol kétszer diadalmaskodott - az egyetlen torna, amely másféle kiemelési rendszerrel dolgozik.

A spanyol teniszező jelenleg második a világranglistán, ám a korábbi évek eredményeinek köszönhetően vélhetően a rangsorban harmadik svájci Roger Federer - Wimbledon nyolcszoros bajnoka - lesz a szerb Novak Djokovic mögött a második kiemelt.

Egy évvel ezelőtt a női mezőnyből kritizálták többen is a kiemelési rendszert, melynek köszönhetően a szülési szabadsága után visszatérő, később döntős Serena Williamset a világranglista 183. helyezettjeként is 25. helyen emelték ki a szervezők.

Megosztás
Címkék