2022. március 11., 17:17

Mutatjuk, hogy futhat a hétvégén

Bár lassan közelítünk a meteorológiai tavasz időpontjához, az előttünk álló hétvégét még a tél uralja. Szombaton és vasárnap is masszív mínuszokra lehet számítani éjszaka, de ez nem kell, hogy elriassza a sportkedvelőket. A világjárvány visszavonultával újra vannak hétvégi tömegsport-rendezvények. Vasárnap rajtol a ciprusi maraton Pafosban, ha ezt a cikket Szlovákiából olvassa, ezt valószínűleg már lekéste, de mutatjuk, mit nem.

Kuchajda, tó, futás
A felvétel a 2021-es Kuchajda-tókerülésen készült
Fotó: TASR

Pozsonyban zárul a ČSOB Téli Széria. A rendezvény korábban három fordulóból állt, újabban négyből. A Mikulásfutásra, a vízkereszt napi futásra, és a Valentin-napi futásra virtuálisan került sor a járványhelyzet miatt, a szombati  nőnapi futamot viszont már a főváros utcáin tartják, 5 és 10 kilométeres szakaszon.

A létszámot mindkét távon 400 főben limitálták, aki nem élet az előnevezés lehetőségével, és a helyszínen szeretne, annak érdemes igyekeznie a Draždiak Hausban található versenyközpontba. A rajt 10 órakor van.

Korábban csak az kapott érmet, aki az összes fordulót teljesítette. Mivel azonban nem minden hobbifutó tudott az összes futamra elköteleződni, ezt az intézkedést felülbírálták, és most már minden futam után jár az érem, így a rajthoz álló 800 ember nem marad fém nélkül.

A Tőketerebesi és a Nagymihályi járásbeli olvasóinknak érdemes fontolóra venni az őrmezői (Strážske) Laborci tízesen való részvétel lehetőségét, ahol szintén van helyszíni nevezés, de ehhez már nem jár ebéd. Rajt 10 órakor.

Zólyomban is lesz egy verseny, igaz, ez csak 4,6 kilométeres, ennyiért még a Lévai vagy Nagykürtösi járásból sem érdemes útnak indulni, legfeljebb ha összekötjük a helyi vár meglátogatásával. Helyszíni nevezésre 10:30-ig van lehetőség a Zlatý Potok városrészben levő alapiskolában.

A hétvége legkomolyabb magyarországi terepfutó versenyére, a félmaratoni távú Pilis Trailre már lezárult a nevezés. Aki nem élt az előnevezés lehetőségével, és egy jó kis terepfutásra vágyik szombaton, az Bajra menjen, 10 órakor itt rajtol az V. Gerecse Tavaszi Terepfutás, 7,5, 15,1 az elszántaknak pedig 26,1 kilométeres távon. A 400 és az 1,5 kilométeres gyerekfutamok 9 órakor rajtolnak.

Március 15., az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepe Magyarországon munkaszüneti nap is. Aki az aznapi távot nem a békemeneten akarja teljesíteni, a Komárom közelében található Ácsteszéren 9 órakor Táncsics Mihály szülőházától indul egy 15 kilométeres terepverseny, a kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium pedig egy 30 kilométeres versenynek ad otthont. A kisebbek egy 1848 méteres verseny indulhatnak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.