2023. augusztus 2., 14:31

Milák Kristóf további olimpiai bajnoki címeket nyerne

Nem akarta befejezni az úszást, de mindenképpen szüksége van a feltöltődésre Milák Kristófnak, aki június közepén jelentette be, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon, amely vasárnap fejeződött be.

Milák Kristóf
Fotó: MTI

A 200 méter pillangó olimpiai bajnoka és világcsúcstartója a MOL Pályán kívül című podcastjében beszélt döntésének hátteréről, valamint jövőbeni terveiről.

Jelenleg megpróbálok minden felelősséggel járó dolgot kizárni az életemből, és csak szeretném megélni a pillanatokat, a felfedezés hajt. Untat és feszélyez az egy helyben ülés. Szeretnék egy kicsit magamra koncentrálni, és élvezni azokat a dolgokat, amik érdekelnek, például a gasztronómia

- jellemezte jelenlegi helyzetét a 23 éves Milák,

aki tavaly a Duna Arénában rendezett világbajnokságon saját világcsúcsát felülmúlva védte meg címét 200 méter pillangón, és 100 méteren sem talált legyőzőre.

A csúcson mindenki magányos, küzdöttél valamiért, aminek a velejárója, hogy egyedül maradsz

- fogalmazott Milák, aki hozzátette,

ugyan nagyon nehéz időszakot élt meg, de nem akarta teljesen abbahagyni az úszást, a mai napig imádja a közeget és továbbra is a versengés élteti.

A jövőjével kapcsolatban Milák elmondta, három, négy vagy öt olimpiai bajnoki cím van összességében a fejében.
Edzője, Virth Balázs a folytatásról szólva az SzPress hírszolgálatnak azt mondta, korábbi megállapodásuk értelmében szeptember 4-én várja a Duna Arénában az olimpiai bajnokot, ekkor egyeztetnek a jövőről.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.