2021. július 30., 06:13

Már egy hete úton

A Fekete-tengerig tekerő csallóközi hármas már egy hete van úton, szerdán és csütörtökön újabb szakaszok vártak rájuk.

kerékpárosok

Szerdán Ruseban ébredt a csapat, majd a reggeli után a helyi nevezetességek megcsodálása után célba vették a Duna túlsó partján fekvő Giurgiu (Gyurgyevó) városát.

"Úgy terveztük, hogy az átjutásra a híd jobb vagy baloldali sávját fogjuk használni, mint ahogy általában szokás. Sajnos ez nem sikerült, nekem a hátsó táska szélessége miatt nagyon szűk volt a hely. Ezért aztán a hídon kamionok közt folytattam, míg Zoli és Kati mentek tovább, de nagy kihívásokkal, de végül átjutottunk mindhárman" - mondta el portálunknak Ágh Péter.

Gyurgyevóba érve megnézték a belvárost, majd visszatekertek Bulgáriába. Következett egy hosszú tekerés a hőségben, majd  Tutrakánba érkeztek.

Érdekes a szerdai hangulat ebben a városban, zenei koncert két helyszínen, kirakodóvásárral. Nagy meglepetésünkre még Kálmán Imre operettjének betétdalát is hallottunk bolgárul. Tutrakánban egy végtelen park kíséri a Dunát, amit sétányok követnek játszóterekkel, szobrokkal, pihenőkkel, amfiteátrummal. Már negyedik napja nem találtunk EuroVelo 6 jelölésű dunaparti útszakaszt ezen az oldalon."

Csütörtökön hagyományos bolgár reggelivel kezdték a napot, vagyis lángostésztából kisült péksüteménnyel kecskesajttal és sárgabarack lekvárral.

"Városból a helyi kijelölt bringaútvonalon indultunk, de mivel a kerékpárutat visszavette a természet, inkább visszafordultunk és kerülőkkel, közúton értünk a Liliomos-tóhoz. Az ebédünket Zafirovoban fogyasztottuk el egy útszéli "bolgár csárdában",ez volt az eddigi legjobb ebédünk" - mondja el Ágh Péter a tegnapi élményeket.

A következő megállójuk Kolarovo volt. Mivel a csapat egyik tagja gútai lakos, így számára különleges érzést keltett a csallóközi város szlovák elnevezésével megegyező településen tekerni, s találkozni a helyiekkel.

A tikkasztó meleg csütörtökön is kitartott, a kerékpárosok eljutottak Silistrára, ahol végigtekertek a Duna parti sétányon, ligeteken, belvároson.

"Érdekes volt látni asztaloknál zajló kártyapartikat nyugdíjas játékosokkal. Ez az utolsó szállásunk Bulgária területén ahol a kissé kopott orosz nyelvtudásunkkal még tudtunk érvényesülni. Romániába már csak az angol marad."

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.