2018. július 29., 09:43

Már Ausztriában tekertek

Szombaton 85 kilométer várt a Danube Bike Tour 2018 résztvevőire.

Danube Bike Tour 2018 - 10.nap
Galéria
+5 kép a galériában

A célállomás Hartkirchen volt, amely már Ausztriában fekszik, tehát több mint egy hetes németországi tekerés után a csallóközi kerékpáros a délutáni órákban megérkeztek nyugati szomszédainkhoz. A szakaszt most leginkább sík terep jellemezte, és ismét akadtak időszakos útitársaik, egy miskolci és egy prágai kerekes személyében.

A német-osztrák határon átlépve is érdekes látvány tárult eléjük a zsilipes hídon, majd az ebédnél kissé melléfogtak, mert délután kettőkor már csak pizzát tudtak választani, ami nem tett jót a szakasz másik felében. Este azért a helyi és a csallóközi pálinka megenyhítette a gyomorpanaszokat.

A megerőltető etapok után már az anyagfáradás is megmutatkozik. Árpinak új kerékpároscipőt kellett vásárolnia, mert az előző elhasználódott és fokozottan oda kell figyelni a bringákra is. A szombati szakasz végén egy emelkedőt is megtettek, amely komoly erőpróbának bizonyult, de Zoli még a helyiekkel is kellemesen elbeszélgetett a dombra vezető úton. Többek közt az ilyen élmények teszik teljessé a csallóközi amatőr sportolók kéthetes túráját.

 

Danube Bike Tour 2018 - 10.nap
Galéria
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.