Már a sportolók is online képzik magukat

2021. március 23., 07:25
Rajkovics Péter

Puravecz Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség formagyakorlat szakágának vezetője nemzetközi és magyarországi képzéseket szervez az online térben, amelyekkel a koronavírus járvány időszakában is tudnak fejlődni a szakág képviselői – adta hírül az MKBSZ.

Fotó: MKBSZ
A versenytechnikák publikusak, de a hozzájuk vezető út általában nem, hiszen jellemzően minden országnak és oktatónak van egy saját módszere”

 – magyarázta a formagyakorlat oktatást korábban az Egyesült Államokban is tanulmányozó szakvezető. 

Puravecz Péter elmondása szerint a következő lépcsőfok az lesz, hogy több ország versenyzői – köztük a magyarok – részesüljenek ilyen oktatásban. Már szervezés alatt van egy szeminárium, amely tavasz végére, nyár elejére valósulhat meg. Az elképzelések szerint három-négy nemzet vesz majd részt benne, és bíznak benne, hogy később még nagyobbra kinövi magát a kezdeményezés.

Ugyanerre a mintára szerveződik egy tisztán magyar képzés is, amelyen a magyar oktatók tanítják majd a versenyzőket. Ez rövid időn belül ki lesz hirdetve, hiszen azt szeretnénk, hogy a szakág a koronavírus ideje alatt is tartsa a szintet, sőt, ha lehet, fejlődjenek az érintettek.”

Tudomása szerint mindenki edzésben van a magyarországi formagyakorlatosok közül – büszkélkedett a versenyzőként és a magyar válogatott edzőjeként is tevékenykedő kick-boxos. Megjegyezte: szerencsésebb helyzetben vannak, mint a küzdelmi szakágaknál, hiszen egyedül is tudnak edzeni. Ő is a mai napig online tartja az edzéseket, és ha nem is a legbonyolultabb dolgokat veszik át, de tudnak haladni a tananyaggal, és a fejlődés folyamatos.