2023. február 22., 13:28

Major Veronika sportpisztolyban is aranyérmes Kairóban

A légpisztolyban aratott vasárnapi sikerét követően szerdán a sportpisztolyosok küzdelmét is Major Veronika nyerte a sportlövők kairói világkupa-versenyén.

Célba talált
Major Veronika
Fotó: MTI

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a keszthelyi sportoló a 30+30 lövéses alapversenyt 581 körrel a 10. helyen zárta, ám mivel a sorban előtte két versenyző is csak ranglistapontokért lőtt, így ők nem juthattak döntőbe, és Major bekerült a legjobb nyolc közé.

A folytatásban két négyesre osztották a mezőnyt, Major a másodikban szerepelt és 20 lövésből 15 találattal (10,2 körnél jobb eredmény ér pontot) az élen végzett, amivel a legjobb négyet felvonultató éremcsatába jutott. Ott végig kiválóan teljesített, s végül 28 ponttal nyert, egy ponttal megelőzve az Európa-bajnoki címvédő német Doreen Vennekampot.

Ez volt a magyar küldöttség harmadik érme az egyiptomi fővárosban, ahol hétfőn Péni István és Dénes Eszter második lett a légpuska vegyescsapat számban.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.