2023. január 16., 16:39

Major Veronika arany-, Sike Renáta bronzérmes a rusei sportlövő GP-n

Két érmet szerzett a magyar csapat a szlovéniai Rusében rendezett légfegyveres Grand Prix-versenyen, melyen a női pisztolyosok között Major Veronika győzött, Sike Renáta pedig harmadik lett.

Dobogós helyeken
Major Veronika - Sike Renáta
Fotó: Facebook/ma7

A magyar szövetség honlapja szerint a rangos viadalon szinte a teljes magyar válogatott szerepelt, és elsősorban a pisztolyosok remekeltek.

A nőknél Major az alapversenyben 577 körrel negyedik, míg Sike 572 körrel hatodik volt. A 25 lövéses nyolcas döntőben előbbi 246,2 körrel második lett, utóbbi pedig 242-vel harmadik. Major így aranymérkőzést vívhatott a tajvani Vu Csia Jinggel, akit 17-13-ra győzött le.

Férfi pisztolyban a tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmes Tátrai Miklós 581 kört ért el az alapversenyben, amivel harmadikként zárt, a nyolcas döntőben pedig 248,2 körrel a negyedik helyet szerezte meg.

A rusei viadalnak még egy magyar döntőse volt a tokiói olimpikon Mészáros Eszter személyében, aki a női puskások alapversenyében 630,4 körrel a második helyen biztosította helyét a nyolc között, ahol végül a hetedik hely lett az övé.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.