2022. július 16., 10:47

Magyarország a negyedik helyen áll a Világjátékok éremtáblázatán

A magyar küldöttség a nyolcadik versenynap után a negyedik helyen áll az éremtáblázaton az egyesült államokbeli Birminghamben zajló Világjátékokon.

Spéth Norbert és Sándorfi Ajsa
Fotó: MTI / Kovács Tamás

A Világjátékok magyar sajtócsapatának tájékoztatása szerint

Spéth Norbert, a DVTK többszörös világbajnoki érmes versenyzője a muaythai-osok 67 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében technikai KO-val legyőzte az amerikai Travis Petralbát,

az elődöntőben pedig a világbajnok thaiföldi Anueng Khatthamarasri vár rá.

A fallabdázóknál Farkas Balázs a vigaszág elődöntőjébe jutott,

miután magabiztos, 2-0-s sikert aratott a cseh bajnok ellen, míg a tájfutóknál Sárközy Zsófia a sprinttávon a 22. helyen végzett. Közben kiadták az íjászoknál - barebow kategóriában - a hivatalos végeredményt, eszerint Molnár József a kilencedik lett.

Magyarország 25 éremmel - 11 arannyal, 7 ezüsttel és 7 bronzzal - a negyedik helyen áll az éremtáblázaton a németek, az olaszok és a házigazda amerikaiak mögött. A 11. Világjátékok - az olimpia műsorán nem szereplő sportágak négyévenkénti seregszemléje - vasárnapig tart Alabamában.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.