2024. július 8., 09:47

Magyar sportoló győzött a triatlon világkupa férfi versenyén

Tavalyi sikerét megismételve Lehmann Csongor nyerte a Tiszaújvárosban rendezett triatlon világkupa férfi versenyét vasárnap.

 

Lehmann Csongor
Lehmann Csongor
Fotó: MTI/Vajda János
A július 26-án kezdődő párizsi olimpiára készülő 25 éves versenyző 53:05 perc alatt teljesítette a sprinttávú, azaz 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 kilométer futásból álló versenytávot. Lehmann mögött a brit Connor Bentley ért célba másodikként, míg a harmadik helyen a francia Valentin Morlec végzett.

A jubileumi, 25. tiszaújvárosi vk harminc versenyzőt felvonultató döntőjében a másik két magyar induló közül Kiss Gergely az ötödik, Dobi Gergő pedig a 13. pozícióban zárta a viadalt.

"Arra koncentráltam, hogy az első két számban jó pozíciót tudjak fogni, mert a futást az élről akartam kezdeni. A tavalyi győzelmem után idén is nyerni akartam, ez egy kis plusz teher volt a számomra" - nyilatkozta Lehmann Csongor, aki hozzátette, a futás során a hőség ellenére tudta tartani a saját tempóját a második kör után is.

A 35 Celsius-fokos, árnyékos részek mellett a napon volt 40 fok is, de a verseny közben tudtam magam hűteni, ami sokat jelentett. Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy a csodálatos hazai közönség előtt ismét átélhettem a győzelem mámorát"

- fogalmazott a tiszaújvárosiak versenyzője.

A nőknél a legjobb magyar eredményt a szintén a párizsi olimpiára készülő Kuttor-Bragmayer Zsanett érte el, ő 12. lett. A korábban három olimpián is részt vett Kovács Zsófia 18. helyen zárta a viadalt, míg a döntőbe időeredményének köszönhetően bejutott Nádas Nóra Romina a 25. pozícióban végzett. A mezőny negyedik magyar indulója, Sarcia Borbála 27. helyen ért célba. Győzött a német Annika Koch hat másodperccel megelőzve a brit Vicky Hollandot. A dobogó alsó fokára a semleges színekben induló, orosz Diana Iszakova állhatott fel.

"Amiket az edzőmmel előre megbeszéltünk, összességében sikerült megvalósítanom és végrehajtanom, ez most így sikerült. Nem én voltam a legfrissebb induló ezen a versenyen, mivel egy háromhetes magaslati edzőtáborból érkeztem ide, és erre a versenyre most nem készültünk, nem frissítettünk, mert a párizsi olimpia van a fókuszban. Kerékpáron nagy volt a helyezkedés, de ott nem akartam kockázatot vállalni, nehogy baleset történjen" - nyilatkozta Kuttor-Bragmayer az M4 Sportnak.

A délelőtti program során rendezték meg a junior Európa-kupa futamait Tiszaújvárosban, ahol mindkét nemnél hazai sikernek tapsolhatott a közönség: a férfiaknál Trungel-Nagy Zalán, a nőknél pedig Szalai Fanni diadalmaskodott.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.