2023. május 25., 10:57

Lehet, hogy Suhajda Szilárdot látták a Mount Everest tetején?

Vélhetően láttak egy emberi alakot, arra várunk, hogy kiderüljön, Suhajda Szilárd-e az – erről beszélt az M1 megkeresésére Suhajda Szilárd felesége, Legindi Tímea. A világ legmagasabb hegyén, a Mount Everesten csúcstámadásra induló magyar hegymászóról immár 18 órája nem érkezett hír.

Suhajda Szilárd
Fotó: Suhajda Szilárd archívuma

Suhajda Szilárd oxigénpalack és külső segítség nélkül vágott neki a csúcs megmászásának, és a közösségi oldalán szerdán délelőtt megjelent bejegyzés szerint azt üzente, hogy jól érzi magát és képes felérni a csúcsra, onnan pedig biztonságosan leereszkedni a legmagasabban fekvő, négyes táborba.

Suhajda Szilárd műholdas nyomkövetőjének legutóbbi jelzése szerdán, nepáli idő szerint 19:30-kor érkezett, azóta nem jött hír a Mount Everest meghódítására indult magyar hegymászóról.

A hegymászó-ügynökség a csúcshoz legközelebbi négyes táborba két serpát küldött érte szerdán este, hogy ha megérkezik, egyből folyadékkal tudják őt várni. Legindi Tímea, Suhajda Szilárd felesége az M1 híradónak azt mondta, hogy a négyes tábor fölött a serpák láttak egy emberi alakot egyedül, és ha ez valóban igaz, akkor nem lehet más, mint a férje.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.