2019. április 27., 13:50

Kínai diadal férfi párosban is

A vegyes párosok pénteki döntője után a férfi párosok szombati fináléját is a sportági nagyhatalom Kína játékosai nyerték meg a budapesti asztalitenisz-világbajnokságon.

Ma Lung asztalitenisz
Fotó: MTI / Illyés Tibor

A 18. helyen kiemelt Ma Lung, Vang Csu-csin duó öt szettben győzte le a hetedikként rangsorolt Ovidiu Ionescu, Alvaro Robles román, spanyol kettőst, amely már a döntőbe kerüléssel óriási tettet hajtott végre. Európai egység legutóbb 2005-ben játszhatott az aranyért ebben a számban.

Robles Spanyolország történetének első vb-érmét szerezte, miként az elődöntőben búcsúzó, ezzel harmadikként záró Tiago Apolonia, Joao Monteiro kettős is az első dobogós Portugáliából.

A 30 éves, egyesben kétszeres címvédő Ma Lung pályafutása 11. vb-aranyát gyűjtötte be, míg a mindössze 18 éves, ifjúsági olimpiai bajnok Vang Csu-csin - a tavalyi csapatarany után - most már kétszeres világbajnok.

Eredmény:
férfi páros, döntő:
Ma Lung, Vang Csu-csin (kínai, 18.) - Ovidiu Ionescu, Alvaro Robles (román, spanyol, 7.) 4-1 (3, -8, 7, 3, 5)
A Tiago Apolonia, Joao Monteiro portugál és a Liang Csing-kun, Lin Kao-jüan kínai duó lett a bronzérmes.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.