2018. augusztus 8., 11:27

Ketten is hiányoznak a magyar válogatottból

Az olimpiai bajnok Berki Krisztián vállműtéte után gyógyul, Kardos Botond pedig sérült, így a magyar férfi tornászválogatottnak nem lehetnek érmes reményei a csütörtöktől vasárnapig tartó glasgow-i Európa-bajnokságon.

magyar-zoltan.jpg
Fotó: MTI

Altorjai Sándor főtitkár a magyar szövetség (MATSZ) beszámolója szerint elmondta, hogy bár apró bizonytalanságok voltak, de összességében rendben ment a pódiumedzés. "A gyakorlatokban előforduló hibákat kijavították, próbálták szokni a szereket " - tette hozzá.

A kontinensviadalon 37 ország 151 felnőtt és 158 junior tornásza vesz részt. A magyar felnőtt válogatottat Babos Ádám, Boncsér Krisztián, Kiss Balázs, Ryan Sheppard és Vecsernyés Dávid, a juniorcsapatot Balázs Krisztián, Mészáros Krisztofer, Molnár Botond, Tomcsányi Benedek és Vízlendvai Máté alkotja.
"Egy Európa-bajnokság mindig fontos szerepet tölt be a tornászok életében. Ahogy láttam, a felkészülés során jó munkát végeztek a fiatalok és a szakmai stáb" - mondta Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke. Hozzátette, tisztes helytállásban bízik, ha mindenki hibátlan teljesítményt nyújt.

A skót nagyvárosban a felnőtt tornászoknak csapatversenyt, egyéniben pedig szerenkénti finálékat rendeznek, idén az egyéni összetett nem szerepel a programban.

Csütörtökön a felnőtt selejtezőkkel kezdődik a verseny. A magyar csapat az első szakaszban szerepel - minden szeren három gyakorlatot kell bemutatni, és egy pontszám sem esik ki -, de csak az utolsó szakaszt követően, késő este derül ki, hogy a csapatfináléban, valamint a szerenkénti döntőkben lesz-e magyar.
A szombati csapatdöntőbe a legjobb nyolc ország jut, a vasárnapi szerenkénti finálékba pedig a legmagasabb nyolc pontszámmal rendelkező tornász, szokás szerint egy országból legfeljebb kettő.

A múlt heti női Európa-bajnokságon Dévai Boglárka aranyérmet nyert ugrásban, a magyar csapat pedig nyolcadik lett.

Skócia multisport Európa-bajnokságnak ad otthont: a tornán kívül az evezés, a vizes sportágak, a golf, a triatlon, és a kerékpár kontinensviadalát is megrendezik Glasgow-ban és környékén.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.