2019. augusztus 21., 14:56

Kerékpáros fesztivál Debrődön

Határon át két keréken címmel családi sportfesztivált tartanak 2019. augusztus 24-én Debrődön. A rendezvény célja az egészséges életmód, a sport, ezen belül pedig a kerékpározás népszerűsítése.

bicikli_0259.jpg
Médialapozó

A fesztivál 14.00 órakor kezdődik, és lesz családi biciklitúra Debrőd határában, BMX Trial Show, kerékpáros vetélkedő, különleges kerékpárokat lehet majd kipróbálni, bemutatkozik a Zöld Kerék Alapítvány, a Komlópetői Kerékpáros Sportklub és a Saat Sport Kerékpár Egyesület, de ott lesznek a Bódva Kupa és a Honismereti Kerékpártúra szervezői is.

Az érdeklődők az egészséges étkezésről is kaphatnak majd információkat, este pedig a Gablyasz Band és az AllDevils ad koncertet.

Gergely Papp Adrianna, Debrőd polgármestere elmondta, a rendezvény a kassai székhelyű Via Carpatia EGTC által meghirdetett pályázat része, amelyen magyarországi partnerrel közösen vesznek részt. „Az egésznek az a lényege, hogy népszerűsítsük a sportot, azon belül a terepkerékpározást, mégpedig a határon át. A program része egy virtuális bicikliút kijelölése, ami Magyarországról indulva Buzitán és Szepsin át eljut egészen Debrődig, a Szent László-tisztásig. A környékbeliek már ismerik ezt az utat, de azt szeretnénk, ha minél többen megismernék” – magyarázta.

A pályázat ez év márciusában kezdődött, és jövő év február végén ér majd véget.

Az augusztus 24-én megrendezésre kerülő fesztivál mellett a keretében szerveznek még három konferenciát, létesül egy étkező- és pihenőhely kerékpárosoknak, valamint egy tanösvény, továbbá beszereznek 6 hegyikerékpárt, amit Debrődön lehet majd kikölcsönözni. A polgármester hozzátette, a pályázat további feladata, hogy népszerűsítse a turisztikai szempontból már ismertebb helyeket, mint pl. Szabolcs községet, amely Szent László személyén keresztül kötődik Debrődhöz.

Végezetül Gergely Papp Adrianna elmondta, a mostani fesztivál ugyan egyedi alkalom, de a jövőben valamilyen formában folytatni szeretnék, hogy minél több alkalommal népszerűsíthessék az egészséges életmódot, illetve hangsúlyozzák a sport fontosságát.

bicikli_0259.jpg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.