2022. február 5., 19:17

Ismét pozitív lett Varnyú Alex koronavírustesztje, nem utazhat pekingi olimpiára

Ismételten pozitív lett Varnyú Alex rövidpályás gyorskorcsolyázó koronavírustesztje, így nem tud vasárnap kiutazni a pekingi téli olimpiára.

Peking - téli olimpia
Fotó: TASR/AP

Erről Bánhidi Ákos, a magyar válogatott edző-menedzsere tájékoztatta az MTI-t, helyi idő szerint vasárnap hajnalban.

A férfi váltóban tartaléknak jelölt versenyző először január 25-én adott pozitív tesztet, ezért az eredeti időpontban nem tudott elrepülni a kínai fővárosba.

Varnyút azóta naponta ellenőrzik, már több negatív teszteredménye volt, és a hétvégén utazhatott volna Pekingbe. A versenyző tünetmentes.

A kiutazáshoz öt egymást követő napon át negatív eredményre van szükség.

A férfi váltó - amelyben a magyarok címvédőként lépnek jégre - elődöntőjét pénteken, döntőjét pedig február 16-án tartják.

A rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottban korábban volt már koronavírusos eset: az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang emiatt csak egy héttel a többiek után, szerdán érkezett meg Pekingbe.

Ő, valamint testvére, Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia szombaton a vegyesváltóban bronzérmet szerzett.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.