2022. június 30., 13:50

Ilyen melegben senkinek sincs kedve futni. Vagy mégis?

Nem kell túlgondolni az öltözködést a hétvégi futóversenyeken, viszont a fejfedő, és hosszabb távokon az ivózsák, vagy annak bármilyen alternatívája kötelező.  

csob maraton
A felvétel a pozsonyi ČSOB maraton rajtján készült
Fotó: TASR

Kezdjük egy igazán durvával, olyan versennyel, amire nem szoktunk hirtelen felindulásból elmenni. Az Érsekújvárhoz közeli Komjáton (Komjatice) szombaton 24 órás és 100 kilométeres futást rendeznek. Mindkettő megsüvegelendő, még akkor is, ha nincs 38 fok. Ide, aki akart, már benevezett, de ha valaki csak ebből a cikkből szerez tudomást a megmérettetésről, és úgy érzi, eléggé fel van futva, ide kattintson a regisztrációhoz.

A Budapesten, az Ikarus pályán rendezendő Szenior Pálya OB-ra ne induljanak el nyugdíjas olvasóink, ugyanis a rendezvény elmarad.

Aki az izzó homokban való futást preferálja, Bugacpusztára menjen. Nevezni online lehet, ma jár le a határidő. Akinek a félmaraton sok, 8,5 és 15 kilométeres távon is indulhat.

Akik abban reménykedtek, hogy éjszaka, kicsit hűvösebb időben, a Verőcei Éjszakai Trailen futhatnak, semmiképp ne induljanak útnak, a versenyt ugyanis a szervezők törölték. Opcionálisan egyéb börzsönyi programokat javaslunk, a kisvasutazás például jó lehet.

Pest megér egy estet, hát még egy futóestet! Akit a szombat éjszaka a magyar fővárosban ér, ne hagyja ki a 28. K&H mozdulj! futóestet, ahol félmaraton, illetve 5 és 10 km-s táv teljesíthető, gyönyörű belvárosi környezetben a Hősök teréről indulva. Kerekesszékes és handbike-os sportolókat is várnak. Helyszíni nevezés van, de csak a létszámlimit eléréséig.

A lévai járásbeli Tolmácson vasárnap jótékony céllal lehet futni, a nevezési díjakból gyermeket támogatnak. Aki nem bír futni, gyalogolhat is, a 10, 5 és 1,5 km-s futótávok mellett nordic walking is lesz. Nevezni kizárólag online lehet, péntekig.

Szintén vasárnap, az államhatárhoz közeli Tatán a tó körüli 7 km-s körön kerül sor a 30. HASS maratonváltóra. Aki nem akar osztozni a dicsőségben, a 7, 21 és 42 km-t egyedül is megteheti, természetesen. Aki a helyszínen nevezne, vegye figyelembe, hogy a kiírás szerint befutóérmet csak az előnevezettek kapnak.

Ne feledkezzünk meg róla, hogy kedd államünnep, így munkaszüneti napként ez a nap is tartogat futóeseményeket. A fővároshoz közel élő olvasóink például Királyfán futhatnak 5 vagy 10 km-t.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.