2019. augusztus 20., 08:03

Ilyen még nem volt- erős emberek versenyeztek Füleken

A hétvégén a Füleki Városi Művelődési Központ előtti téren szervezték meg az első Strongman- Erős emberek versenyét.

strongman11.jpg
Médialapozó
Fotó: Karkusz Beáta

Nem mindennapi küzdelemnek lehettek tanúi azok, akik vasárnap ellátogattak a füleki Szabadság térre. Az ország több pontjáról kilenc versenyző érkezett, hogy megmutassák ki a legény a gáton. Nagy István „Cimet”, szervező, portálunknak elmondta: Magyarországon tetszett meg neki ez a sportág, azóta ő is versenyez.

Fotó:  Karkusz Beáta

Mivel nálunk a környéken nem volt még hasonló verseny, úgy gondoltam, az embereknek tetszene egy ilyen jellegű erőpróba. A szervezésben segítségemre volt edzőm, Milan Šuľan, aki profi erőember, és Mag Róbert, aki a támogatókat intézte

- nyilatkozta.

Az erős embereknek öt versenyszámban kellett összemérni erejüket.

„Az első versenyszám a kamionhúzás volt, ami 8,5 tonnát nyomott.

Fotó:  Karkusz Beáta

A második a rönknyomás, vagyis ismétlésre ki nyom fej fölé a legtöbbet 110 kg-mal.

Fotó:  Karkusz Beáta

Volt keretcipelés 15 méteren 280 kg-mal, visszafelé pedig szintén 15 méteren kellett elhozni egy 120 kg-os söröshordót.

Fotó:  Karkusz Beáta

Ezt követte a gumiforgatás, aminek a súlya 420 kg, és kőgolyó emeléssel zártuk a mérkőzést, aminek 130 kg volt”- tette hozzá István.

Fotó:  Karkusz Beáta

A versenyzőknek nem csak a hatalmas súlyokkal, de a tikkasztó hőséggel is meg kellett küzdeniük. Ennek ellenére nem adták fel, hősiesen, erejüket nem kímélve teljesítették egyik versenyszámot a másik után. A legifjabb erős ember, a 16 éves pelsőci Skokan Norbert volt, aki másfél éve edz komolyabban a versenyekre.

Mivel én vagyok a legfiatalabb, és az ellenfeleim elég erősek, számoltam azzal, hogy nem én leszek a befutó. Viszont rengeteget tanultam tőlük technikailag is. Év végén pedig két erőemelő versenyen újra megméretem magam

- közölte.

Fotó:  Karkusz Beáta

Soós Miklós, Dunaszerdahelyről érkezett. Ő három éve űzi ezt a sportot, az idei a második versenyszezonja. „Heti 5-6 edzésem van. Az edzés folyamat hosszú, három óra, mert nagy súlyokkal foglalkozunk. Csak a bemelegítés fél órát vesz igénybe, hogy jól átnyújtsam magam, nehogy baleset legyen a vége. Golyóval, rönkkel, minél nagyobb súlyokkal és minél több ismétléssel edzünk, hogy fejlődjek. A mai versenyen a kamionhúzás volt számomra a legnagyobb kihívás, mert otthon nem nagyon tudom edzeni. Nincs hol és nincs mivel, ennek ellenére sikerült elhúznom”- tudatta.

A versenyt bicikli show és freestyle futball show is színesítette. A győztes az lett, aki az egyes versenyszámok teljesítésénél a legtöbb pontot gyűjtötte. A helyiek örömére, a gömöralmágyi Nagy István „Cimet” vitte haza a győztesnek járó kupát.

Fotó:  Karkusz Beáta

 

strongman11.jpg
+8 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.