2019. szeptember 30., 14:32

Igyekeznek a komáromi Spartacus Birkózóklub reménységei

A Nyitrai Birkózóklub az elmúlt hét végén a megyeszékhelyen rendezte meg a XXXVIII. Svitač Jozef szabadfogású ifjúsági nemzetközi birkózóversenyt, amelyen a 20 évvel ezelőtt alakult komáromi Spartacus Birkózóklub ígéretes ifjú tehetségei - Lakatos Nikolas edző vezetésével - sikeresen szerepeltek.

Spartacus KN
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: archív felvétel

A kadét korosztály, vagyis a 2002-2003-2004-es születésű ifik közül az 55 kg-os versenyzők kategórájában Lakatos Imre 1., Velsicz Richárd pedig 2. helyen végzett – tudtuk meg Kúr Károly klubelnöktől. Az is örvendetes, hogy a gyerek korosztály, vagyis a 2008-2009-2010-es születésű komáromi birkózók közül a 40 kg-os versenyzők kategóriájában Lakatos Kevin, az 52 kg-os mérkőzők közül pedig Šiffel Noel ugyancsak 4. lett.

A komáromi Spartacus birkózóklub egykori felnőtt tagjai a kötöttfogású országos válogatott gerincét képezték. Miután a sikeres versenyzők átszerződtek a jobb feltételekkel kecsegtető besztercebányai Dukla sportklubhoz, a Kúr Károly által irányított klubvezetés célul tűzte ki a megfelelő helyi utánpótlás kinevelését.

Fotó:  archív felvétel

Jelenleg 25 gyerekkel az életkoruk szerinti elosztásban 5 csoportban edzenek, akik között kezdő óvodások és már versenyeken is bizonyított, 16-17 éves kadétok is vannak.

Lakatos Imre és Velsicz Richárd nemrég a vásárúti birkózóklub által a Polgármester nagydíjáért meghirdetett ifjúsági kötöttfogású nemzetközi birkózóversenyen is győzelmet aratott. Nevükkel vélhetően még sokszor találkozunk majd a viadalok élmezőnyében.

Fotó:  archív felvétel

A Gútai Birkózóklub által a Polgármester nagydíjáért kiírt ifjúsági kötöttfogású nemzetközi birkózóversenyen pedig egy héttel korábban, Csóka Krisztián és Lakatos Nikolas edző vezetésével a Spartacus Birkózóklub számára a következő eredmények születtek:

Serdülő korosztály (2004-2005-2006-os évjárat):
57 kg – 2. hely - Lakatos Imre,
gyerek korosztály (2008-2009-2010-es évjárat):
39 kg – 5. hely – Lakatos Kevin
52 kg – 5. hely - Šiffel Noel
Spartacus KN
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.