2022. június 11., 08:21

Igazi kerékpáros hangulat ígérkezik a Csallóközben

Az elmúlt években egyre népszerűbb a kerékpársport tájainkon is, így nem meglepő, hogy a vasárnap megrendezésre kerülő Tour de Kukkonia előzetes regisztrációja alapján több mint ötszáz bringás áll rajthoz.

Tour de Kukkonia
Fotó: Nagy Attila/dunaszerdahelyi.sk

A Kukkonia polgári társulás által életre hívott verseny három év után folytatódik a harmadik évfolyamával. Ahogy annyi más rendezvény esetében, itt is közbeszólt a járvány, de ez a sportolni vágyók kedvén mit sem változtatott.

Az előzetes regisztráció szerdán zárult, ezek alapján több mint 500 versenyző nevezett be, s még a vasárnapi kezdés előtt is van lehetőség bekapcsolódni a futamokba. A dunaszerdahelyi MOL Aréna B lelátója előtt 7.30-tól várják a kerékpárosokat a helyszíni regisztrációra. A versenycsomagok átvétele és a kerékpárok ellenőrzése után a teljes mezőny egy tiszteletkört tesz a városban, majd két helyszínről indul a tekerés.

A fő versenyszám, a 82 kilométeres Tour de Kukkonia a város nyugati részén startol, míg a rövidebb távok, a 28 kilométeres Easy és a 8 kilométeres Family a Gyurcsó István utcából. Mindenki tehát választhatott magának megfelelő hosszúságú távot, mert míg a Tour de Kukkonia elsősorban a versenyszerűen bringázóknak nyújt kihívást, s azt átlagtempó 40 kilométer felett várható, addig a másik két táv inkább a hobbisportolók számára lehet opció. Sőt, a 8 kilométeres családi bringázás nem is a versenyről, sokkal inkább a közös élményről szól.

A szervezők nem titkolt célja egyébként is a kerékpározás népszerűsítése mellett a Csallóköz szépségeinek bemutatása, amely nem csak a távolabbról érkező versenyzők kapcsán érdekes, hanem a helyiek szempontjából is, hiszen sokszor magunk sem vesszük észre, milyen természeti titkokat rejt a közvetlen környezetünk.

A kerékpártúra résztvevőire emellett színes program és ebéd is vár a fárasztó tekerés után, előbbit a Hegeshow alakulat biztosítja, akik igazi extrémsportos hangulatot hoznak workshopjukkal és bemutatójukkal. Mindkettő a triál elemeire épülve szórakoztatja majd a közönséget. A célba érkezést követően pedig a legjobbak díjazása mellett az értékes tomboladíjak kisorsolására is sor kerül, így egészen délután kettőig igazi kerékpáros várossá alakul Dunaszerdahely.

A verseny programja:
7:30–9:00 – regisztráció, startszámok átvétele,
9:15 – eligazítás, a versennyel kapcsolatos instrukciók ismertetése,
9:25 – közös indulása MOL Arénától (Tour de Kukkonia, Tour de Kukkonia Easy, Tour de Kukkonia Easy Race, Tour de Kukkonia Easy Junior Race,
Kukkonia Family),
9:35 – állórajt a város határán kívül – Tour de Kukkonia,
9:35 – állórajt Gyurcsó István utcáról – Tour de Kukkonia Easy, Easy Race, Easy Junior Race
9:50 – állórajt Gyurcsó István utcáról – Kukkonia Family
10:15 – gyermekfoglalkozás a Hegeshow-val
12:15 – Hegeshow akrobatikus kerékpáros műsor
13:00 – ebéd, tombolahúzás, eredményhirdetés.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.