Hinault: a kerékpározásban még mindig jelen van a dopping

szurkolo.sk | MTI 2019. július 10., 11:40

Bernard Hinault, a Tour de France országúti kerékpáros körverseny ötszörös győztese szerint a sportágat változatlanul sújtják a doppingbotrányok, azoknak a versenyzőknek pedig, akik valaha használtak tiltott szereket, vissza kellene fizetniük a megnyert pénzdíjukat.

Balról Bernard Hinault Fotó: TASR/AP

A 64 éves legendás bringás nagyon rossznak tartja, hogy röviddel a Tour rajtja előtt doppingügyeket hoznak nyilvánosságra, és azzal sem ért egyet, hogy a korábban doppingvétséget elkövető versenyzők a viadalt megelőzően dobják piacra pályafutásukról szóló könyvüket.

Hinault a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak azt nyilatkozta, hogy a kerékpározás „manapság a leginkább ellenőrzött sportág”, amely jó irányba halad, de a legmagasabb szinten még mindig erősíteni kellene a doppingellenes harcon.

Először is a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek függetlennek kellene lennie, hiszen láthatjuk, milyen mértékben terjed a doppingolás más sportágakban, vagy például Oroszországban”

– mondta Hinault, és határozottan kijelentette, hogy élsportolói pályafutása során egyszer sem használt tiltott szereket. Hinault 1978 és 1985 között nyert ötször Tourt, amelynek történetében máig ő az utolsó francia győztes.

A mostani mezőnyről szólva Hinault úgy vélekedett, nincs a franciák között olyan kerekes, aki a hegyen és az időfutamok során ugyanúgy jó teljesítményt tudna nyújtani, és ugyanezt gondolja a németekről is.

0 HOZZÁSZÓLÁS