2022. május 19., 21:29

Hétvégén Kassa-Miskolc ultramaraton

Az igazán kemény arcok már beneveztek a szombati, Kassa-Miskolc ultramaratonra. Nézzük, mi maradt azoknak, akik egyelőre nem képesek 114,9 kilométert lefutni. Valószínűleg ők vannak többen.

"18 év - 18 km" - EU-s futás
A felvétel a "18 év - 18 km" - EU-s futáson készült
Fotó: MTI

Rendhagyó módon kezdjük azzal, hova ne induljanak el. Az áremelkedések és a jelentkezők csekély száma miatt a szlovák rendezésű Tvrďák akadályverseny hétvégére tervezett kassai futama elmarad. Ebből a versenyből a Covid előtti világban a régi kerületi felosztásnak megfelelően Kassán, Besztercebányán és Pozsonyban szerveztek versenyeket. A két másik futam egyelőre játékban van. A már befizettet részvételi díjakat visszatérítik, nem úgy, mint más, ismert akadályfutó versenyeken...

A ČSOB Night Run széria ezúttal a Csorba-tó mellett folytatódik, 5 és 10 kilométeres távon indulhatnak azok, akik szeretnek erdei terepen sötétben botorkálni. Fejlámpát mindenképp vigyenek, medvékre vigyázni! Rajt 19:45-kor.

Rozsnyón nem a táv, hanem a cél a fontos szombaton. 4 kilométert lehet futni az Adjuk vissza a reményt futással elnevezésű rendezvényen. A bevételt egy agybénulással és epilepsziával küzdő kislány kezelésére fordítják.

A hétvége futóeseménye kétségkívül a IV. Kassa-Miskolc ultramaraton. A 115 kilométeres verseny a kassai Szent Erzsébet-dóm mellől indul, aki le bírta futni, az a miskolci városháza elé érkezhet be. Erre a megmérettetésre a nevezési lehetőség már korábban lejárt, de hát ez nem az a verseny, amit hirtelen felindulásból el szoktak indulni a hétvégéjükön szabadidejükkel mit kezdeni nem tudók. A Kassa - Alsómislye – Kéked – Gönc – Vizsoly – Abaújszántó –Hernádkércs – Szikszó – Sajóvámos - Miskolc vonalon biztathatják a futókat, egyben számítsanak közlekedési korlátozásokra is.

Aki már érzi a nyarat, és a Balaton partján tölti a hétvégén, szombaton a dm Balaton Run 2022-n futhat félmaratont, vagy annál rövidebb távokat. Helyszíni nevezési lehetőség is van.

A Tatai-tó körül egy, de akár 6 kört is futhatnak azok, akik szombaton elmennek a Tatai Tófutásra. A hat kör a maratoni távval egyenlő. Helyszíni nevezési lehetőség van.

Vasárnap kelet-szlovákiai olvasóink tehetik magukat próbára Tokaj szőlővesszei között, az Extreme Trail Fesztiválon. A teljesíthető távok: 5, 10 és 21 kilométer. Terepen ez azért többnek tűnik, mint síkon, ezt vegyék figyelembe a kategóriaválasztásnál. Természetesen, aki csak borozni szeretne, ide annak is érdemes elindulnia.

Jövő hétvégén pedig először lesz Somorján Spartan Race, Sprint (5 km) és Super (10 km) távokon lehet indulni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.