2023. november 24., 17:45

Hét év után szabadulhat a börtönből a paralimpiai bajnok

2024. január 5-én feltételesen szabadlábra helyezhetik az ötszörös paralimpiai bajnok futót, Oscar Pistoriust.

Oscar Pistorius
Fotó: Channel N-TV Facebook-oldala

A dél-afrikai futó 2014-ben kezdte meg börtönbüntetését, miután még 2013-ban lelőtte az akkori barátnőjét, Reeva Steenkampot. Először 5 év börtönbüntetésre ítélték, amit később 15 évre módosítottak. A paralimpikon azzal védekezett, hogy betörőktől tartott, ezért lőtte át a fürdőszoba ajtaját.

A 37 éves sportoló március óta már a második kérvényét nyújtotta be feltételes szabadlábra helyezésére, melyet a bíróság most jóváhagyott.

Pistorius korábban öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben, családja szerint állandó fenyegetéseket kapott, hogy megverik és megerőszakolják. A bíróság döntésére az áldozat édesanyja felháborodottan reagált, és kifejtette aggodalmait minden olyan nő felé, akik a későbbiekben kapcsolatba kerülhetnek a paralimpikonnal. Pistorius amellett, hogy nem hagyhatja el Pretoria területét indulatkezelési terápián is részt kell vennie, valamint közösségi szolgálatra is kötelezte a bíróság.  

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.